Élet-Stílus

Belehalt az „autizmus elleni gyógymódba” egy 4 éves kisfiú

A gyereket halálra gyalogoltatták egy kínai rehabilitációs központban, egy furcsa kezelés részeként.

Halálra gyalogoltattak egy 4 éves autista fiút egy kínai rehabilitációs központban, ami a kínai sajtóban megjelent beszámolók megfogalmazása szerint arról ismert, hogy „egyedi módszerrel gyógyítja az autizmust”. A kisgyereknek a halála előtti napon délelőtt tíz kilométert kellett legyalogolnia, majd délután újabb 9 kilométert.

Anyja elmondása szerint a halála napján a gyerekének magas láza volt, és túl gyorsan vert a szíve. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A helyi hatóságok közlése szerint az előző hét szerdán elhunyt gyereket halálát tüdővérzés és agyvelőgyulladás okozta.

A South China Morning Post cikke szerint a Guangzhou városában található, 2013-ban alapított központ módszeréhez hozzátartozik, hogy a vastag kabátokba bugyolált gyerekeknek 10-20 kilométert kell gyalogolniuk minden nap. Emellett alig kapnak enni, akkor is főleg gyümölcsöket, és sok vizet itatnak velük.

A gyerek halála kapcsán indított nyomozást hamar lezárták a helyi hatóságok. A rendőrség közlése szerint a kisfiú halálában nem volt megállapítható az idegenkezűség, és hozzátették, hogy a központ vezetősége együttműködött a nyomozással. A központban még tíz gyerek volt, akik a haláleset után mind visszatértek otthonaikban.

Az SCMP beszámolója szerint a meghalt gyerek anyja 30 ezer jüant fizetett a három hónapig tartó kezelésért még márciusban. Most azt tervezi, hogy pert indít a központ ellen. A kínai sajtóban megjelent hírek arról nem tettek említést, hogy az intézményt bezárták volna a haláleset miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik