Az Oregoni Egyetem legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a komlóban és a sörökben megtalálható xanthohumol nevű flavonoid segít a fogyásban és csökkenti a koleszterinszinten.
A kutatás során 48 hím egeret két csoportba osztottak. 12 hétig az összes állatnak magas kalóriatartalmú ételeket adtak enni, de 24 egér napi 30-60 milligramm xanthohumolt is kapott súlyától függően.
A rágcsálók, melyek nagy dózisú flavonoidot fogyasztottak három hónapig 22 százalékkal többet adtak le tömegükből, mint a kontrollcsoport tagjai, pedig ugyanazon a diétán éltek.
Ez azt jelenti, hogy a kémiai vegyület, ami minden sörnek összetevője, segít a fogyásban.
A jelentésben azt írják, egy 63 kilogrammos embernek 3500 pohár sört kellene elfogyasztania 24 óra alatt, hogy arányosan ugyanannyi xanthohumol kerüljön a szervezetébe, mint a tesztelt egerekébe.
Viszont ha ennyi sört meginnánk egy nap alatt, alkoholmérgezésben meghalnánk.
De ki tudja, lehet, hogy a hétvégi, meccsnézős söröknek is jó hatása van az egészségre, még ha nem is olyan kiemelkedő mértékben.
(via Metro)