Élet-Stílus

Óriási felháborodást okozott a vemhes fókát verő férfi videója

A hawaii hatóságok letartóztattak csütörtökön egy 19 éves fiatalembert, aki a gyanú szerint megvert egy veszélyeztetett hawaii barátfókát – jelentette a helyi sajtó. Az eset még kedden este történt Salt Pond Park közelében, egy tengerparton, miközben a 17 éves vemhes fóka a part közelében lévő sekély vízben próbált pihenni.

A támadásról mobiltelefonos felvétel készült, ami futótűzként kezdett el terjedni a helyiek körében a közösségi oldalakon, és a helyi sajtóba is bekerült, miután Kauai megye vezetője is felszólalt az „elfogadhatatlan és törvénytelen” tett ellen. A Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA) tengeri emlősökkel foglalkozó szakértője elmondta: az áldozat egy jól ismert nőstény, aki már eddig is sok szörnyűségen esett túl.

Az RK-30 néven azonosított állat testét már több sebhely borítja. Túlélt egy cápatámadást, hogy egy motoros csónak propellere végigszántotta a testét, valamint azt is, amikor egy horgászzsinór olyan szorosan a nyaka köré tekeredett, hogy mély sebhelyet hagyott rajta. A 17 éves fóka a NOAA közlése szerint jelenleg vemhes.

Szemtanúk azonnal hívták a rendőrséget, de az elkövető már elmenekült, mire a rendőrök kiértek a tengerpartra. Végül egy nappal a bántalmazásról készült felvétel elterjedése után sikerült azonosítaniuk a tettest, a 19 éves Shylo Akunát, akit őrizetbe vettek, veszélyeztetett állat elleni támadás gyanújával. Ha bűnösnek találják, akár egytől öt évig tartó börtönbüntetésre, és ötvenezer dolláros pénzbüntetésre is számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik