Élet-Stílus

Hídhoz láncolva, bekötözött pofával találtak egy megkínzott kutyát

A labrador keverék ebet úgy kötötték ki kínzói az illinoisi hídhoz, hogy csak állni tudott.

A Bear (medve) néven ismertté vált ebre egy kutyasétáltató talált rá Illinois egyik gyéren lakott vidékén, miután kutyája vonyítva odarohant megkínzott társához – jelentette a helyi sajtó. Mark Gillespie a News-Gazzette című helyi lapnak elmondta: a kutya alig élt, amikor rábukkant. Elmondása szerint az eb úgy volt kikötve, hogy a lába alig érte a talajt, a pofája pedig ragasztószalaggal volt befogva, feltehetően azért, hogy senki se hallja meg az ugatását.

Az állatorvosi vizsgálatok kiderítették, hogy Beart sörétes puskával meglőtték, állkapcsa el volt törve, szemét egy fertőzés támadta meg, és rühös is volt. Gillespie  szerint úgy nézett ki, mint akiből “a sz*rt is kiverték”. A megkínzott ebet az Illinois Egyetem állatorvosi klinikájára szállították, miután egy helyi állatorvos átvizsgálta.

A kutyát kezelő Maureen McMichael elmondta: az április 20-án megtalált eb szerdán már a javulás jeleit mutatta, és úgy tűnik fel fog épülni sérüléseiből. Aznap már képes volt konzervet enni, amit képtelen volt megtenni azóta, hogy bevitték hozzájuk.

Az esettel foglalkozó seriff elmondása szerint már van gyanúsítottjuk, de egyelőre senkit sem tartóztattak le, mert nincsenek szemtanúk. “Én is kutyamániás vagyok. Higgye el, keményen dolgozunk ezen (az ügyön) – mondta el a helyi sajtónak Mark Doran seriff.

A New-Gazzette beszámolója szerint a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk a kutya tulajdonosait, akik azt állították, hogy a kutya elszökött tőlük, és nem tudnak semmit sérüléseiről, és arról, hogyan került a hídhoz. Az őket először kihallgató rendőr a jelentésében ugyanakkor megemlítette: a házaspár egyik tagja sem lepődött meg, amikor elmondta nekik, mi történt a kutyával. Emellett egyikük sem érdeklődőtt arról, hogyan van a kutya, hol van most, és miként tudják visszakapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik