Élet-Stílus

Börtönbe került a pácienseit kínzó horrorfogorvos

Egy francia bíróság nyolc évig tartó börtönbüntetésre ítélte a helyi sajtóban csak „hentes fogászként” elhíresült Jacobus Marinus Van Nieropot, aki az ügyészek szerint „igazi örömmel” okozott horrorisztikus sérüléseket pácienseinek. A holland férfit emellett eltiltották az orvoslástól, és 10 500 eurós pénzbüntetést is kiszabtak rá.

A férfi ellen súlyos testi sértés és csalás vádjával indítottak eljárást, miután 120 betege feljelentést tett ellene a rajtuk elvégzett „szadista” kezelések miatt. A beszámolók szerint kezelései után a páciensek törött állkapcsokkal, tályogokkal és vérmérgezéssel távoztak, és rendszeresen előfordult, hogy egészséges fogakat távolított el.

A betegek „erőszakosan szadisztikus fogkő-eltávolításokról” számoltak be. Egy 65 éves nő elmondása szerint egy alkalommal nyolc fogát húzta ki egyszerre, miután hét-nyolc injekciót adott be neki, és után „három napig vér ömlött” a szájából.

Egy nyolcvanéves férfi pedig közölte: egy foghúzás után úgy távozott a rendelőből, „húscafatok lógtak mindenhol” a szájában. Egy nyugdíjas tanárnőnek pedig a kezelés után kialakult tályog miatt hullott ki több foga is.

A férfit 2013 közepén vette őrizetbe a helyi rendőrség, de szabadlábon védekezhetett. Van Nierop decemberben elmenekült Franciaországból. Végül egy kanadai kisvárosban bukkantak a nyomára, és kiadták Hollandiának, ahonnan végül visszakerült Franciaországba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik