Élet-Stílus

Büntetésből forró vízbe rakta és megölte mostohafiát egy nő

A négyéves amerikai kisfiúnak azért kellett elszenvednie a szörnyű kínokat, mert nem szeretett fürdeni.

Emberölés vádjával indítottak eljárást az ellen a 25 éves ohiói nő ellen, aki még márciusban büntetésből forró vízbe rakta nevelt fiát, ezzel a halálát okozva – jelentette a helyi sajtó. Anna Ritchie az ügyészség mostani közlése szerint legalább húsz percre hagyta a gyereket a nagyjából 58 Celsius-fokos vízben, ami már pár másodperc alatt leforrázta bőrét. A forró fürdőt büntetésképpen alkalmazta, mert a fiú nem szeretett fürdeni.

David Fornshell  a vádemeléssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta: amikor Ritchie kiemelte a kádból Austin Coopert, a gyerek lábáról már elkezdett lehámlani a bőr, és vérzett is. A nő azonban ahelyett, hogy orvosi segítséget kért volna, pizsamát és zoknit húzott rá, majd ágyba fektette. A fiút másnap reggel apja találta meg holtan, és ő hívta a segélyhívót.

Fornshell közlése szerint a gyereknek 95 százalékos túlélési esélye lett volna, ha Ritchie rögtön a forró fürdő után orvoshoz viszi. Az ügyész elmondta:

„Ez a legszörnyűbb része az esetnek. Ez egy gyógyítható sérülés volt”

A halottkémi vizsgálat eredményei szerint a gyerek halálát a forró fürdő miatt kialakul hipovolémiás sokk okozta.

A nő az ügyészség közlése szerint nem szeretett foglalkozni férje gyermekével, aki januárban került a gondozásába, és korábban többször is durván bánt vele, de nem annyira, hogy az bűncselekménynek számítson. A fiú apja Fornshell elmondása szerint tudott erről, de nem tett ellene semmit. A férfi ellen egyelőre nem indítottak eljárást, és az ügyészség szerint nem is valószínű, hogy arra sor fog kerülni.

Ritchie ellen a vádesküdtszék az emberölés mellett nem szándékos emberölés, súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése vádjával is eljárást indított. Amikor márciusban őrizetbe vették, a rendőrség csak kiskorú veszélyeztetésével vádolta. A nő akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják az emberölés vádjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik