Élet-Stílus

A Vogue legendás főszerkesztője lemigránsdivatozta Kanye West új kollekcióját —> Az internet felrobbant

Mert az internet ilyenkor fel szokott robbanni. Anna Wintour épp az új dokumentumfilmjét, a The First Monday in May-t reklámozta, így ült be Seth Meyershez is beszélgetni. Wintour elég híres arról, hogy szuperkritikus a rosszul öltözött emberekkel szemben, de a Vogue főszerkesztőjénél ez azért nem akkora probléma.

Az interjú közben Wintour csak úgy odavetette Kanye West legújabb kollekciójára, hogy a Yeezy Season 3 “migráns sikk“. Pedig egyébként nem is erről volt szó.

Na, az internet annyira nem értékelte, hogy Wintour szerint

szakadt=migráns.

A Twitter fel is robbant rendesen, viszonylag sokan nem értékelték, hogy egy elég menő divatlap vezetőjében nincs annyi szociális érzékenység, hogy ha valami szerinte túl szakadt, akkor azt ne a menekültekkel azonosítsa, miközben tömegével halnak meg még mindig az Európába tartó, háború elől menekülő emberek. Btw, a migráns ebben az esetben nem MTVA-s értelemben vett migráns, az Egyesült Államokban még nem vett fel pejoratív jelentést a szó.

Pedig akár örülhetnének is, hogy nem hajléktalanozta le Kanye Westet.

Ultra Light Beams 💫 #SNL Kim Kardashian West (@kimkardashian) által közzétett fénykép, 2016. Febr 14., 00:39 PST

Egyébként azért sem volt annyira durva, hogy Wintour lemigránsozta a kollekciót, mert részben tényleg az. A Yeezy Season 3 tényleg bevallottan reflektál a menekültválságra, és a meghívón is szerepelt egy ilyen fotó.

Korábban pont egy magyar divatanyag, Baksa Norbert Der Migrant című galériája vette górcső alá a felborzolt kedélyeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik