Élet-Stílus

Cukorkának álcázott drogot talált egy középiskolás a suliban

Minden kisgyerekes szülő rémálmát találták egy kaliforniai iskolában, egy 14 éves diáknál: cukorkának álcázott kábítószert – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a tanuló a földön találta a Smartiesnak látszó drogot, amit az étkezdében vettek el tőle egy tanár, akit korábban a helyi rendőrség megtanított arra, hogyan ismerje fel a gyanús anyagokat.

Az Ione városában található iskola igazgatója elmondta: az első gyorstesztek eredményei szerint az „édesség” valójában methamfetamin és ecstasy keveréke volt. „Ijesztő volt látni, hogy ezek a drogok cukorkának vannak álcázva, és édességként adhatják oda bármelyik tanulónak” – írta az igazgató egy közleményben. Bill Murray a Fox 40 televízió híradójának nyilatkozva hozzátette: 46 éve tartó karrierje alatt még soha nem találkozott még ilyen esettel.

Az iskola azonnal jelentette az esetet a helyi rendőrségnek, ami nyomozást indított az esettel kapcsolatban. A város rendőrfőkapitánya elmondta: figyelni fogják az érintett iskolát és környékét, és igyekeznek megakadályozni hasonló eset előfordulását. Az igazgató pedig figyelmeztette a gyerekeket, hogy semmit se fogadjanak el idegenektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik