Élet-Stílus

Zseniális találmánnyal segít veterán apjának ez a fiú

Amikor Tyler apukája, Patrick Skluzacek visszatért a katonai szolgálatból, sok mindenben megváltozott. Képtelen volt nyugodtan aludni, minden éjjel szorongásos rohamokra ébredt. Ezeket a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) okozta, amely egy szorongásos zavar, és amelyben több, mint 7 millió amerikai szenved.

Tyler nem bírta tétlenül nézni apja állapotát, ezért úgy döntött: megpróbál segíteni rajta. Szeptemberben nevezett egy programozó versenyen Washington D. C.-ben, amelynek célja egy olyan applikáció fejlesztése volt, ami a veteránok életét megkönnyítené.

Tyler és csapata mindössze 36 óra leforgása alatt fejlesztette ki a myBivy nevű applikációt.

Az okostelefonon és -órán használható app figyeli a szívritmust és az alvás közbeni mozgást, és azonosítja a tüneteket, amik pánikrohamhoz vezetnek. Annál többet “tanul”, minél többet használja valaki.

Amikor a tünetek elkezdődnek, az app képes az alvó felhasználót úgy emelni ki a rohamok szempontjából kritikus mélyalvási fázisból, hogy nem ébreszti fel. Ráadásul megérzi az előző éjszakai alvás adatait is.

Tylerék megnyerték a versenyt, a myBivy alkalmazás pedig hamarosan klinikai vizsgálatokon is átmegy majd. Az ehhez hasonló ötletek rengeteg reményt adhatnak a Patrickhoz hasonló nehézségekkel küzdő embereknek, akár veteránok, akár más okokból szenvednek éjjeli pánikrohamoktól.

(Forrás: Upworthy)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik