Hozzávalók
(2-4 adaghoz):
- 4 evőkanál (sűrűbb, krémesebb állagú) kókusztej (pl. Aroy-D)
- 1 ¼ bögre víz
- 1 púpozott evőkanál fahéj
- 1 kisebb banán
- 1,5 evőkanál kókuszvirág-cukor
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 2 evőkanál chia mag
- 4 db nagyobb aszalt datolya
Az első 6 hozzávalót összeturmixoljuk, majd egy edénybe kitöltve hozzáadjuk a chia magot és finoman, de alaposan jól összekeverjük őket. A keveréket ezután 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárba töltjük, amelyeket néhány órára beteszünk a hűtőbe, hogy a chia mag hatására gyönyörű pudingokat varázsoljunk majd elő.
A datolyakrémhez 4 szem aszalt datolyát kell 4 evőkanál vízben felforralni, majd lassabb fokozaton 4-5 percig kevergetni, miközben egy kanállal folyamatosan „nyomkodjuk”/pürésítjük. Ha elfogyna a víz, apránként adhatunk hozzá egy-egy újabb kanálkával, de arra kell törekedni, hogy zselés, lekváros állagot kapjunk. Ha folyamatosan kevergetjük/nyomkodjuk, nem lehet elrontani, rém egyszerű. Ha összeállt a „zselé”, hagyjuk kihűlni.
Utolsó lépésként, miután a chia puding kellően összeállt, egy kisebb kanállal vájatot képezünk benne, és 1-1 teáskanálnyi datolyakrémet teszünk a közepébe. Én még végül 2 evőkanálnyi kókusztejet kanállal gyorsan felkevertem, habosítottam, hogy a puding tetejét befedjem vele. Végül tört kakaóbabbal, mogyoróval díszítettem.