Élet-Stílus

Szexuális felvilágosító könyvek: út a boldogsághoz?

A dánok tudnak valamit.

Az internet (nem feltétlenül szexuális értelemben) legforróbb témáin pörgő Reddit-közösség tagjait a napokban leginkább néhány dán könyv foglalkoztatta. Az egyik mű címe The Danish Way of Parenting: A Guide to Raising the Happiest Children in the World, és erről is szól: hogyan nevelnek a dánok boldog embereket a gyerekeikből. Hogy valamit jól csinálnak, az tuti, lévén, hogy az ENSZ felméréseiben rendre Dániát választják a világ legboldogabb országának.

Az egyik szerző szerint a (boldog emberré) nevelés egyik kulcsfontosságú momentuma lehet a felvilágosítás. A dánok ugyanis

nem hülyéskedik el: nem hadoválnak mindenféle méhecskékről meg virágporról, nem idióta nyelven gagyognak fütyikről meg puncikról, hanem nyíltan megmondják a tutit.

Az amerikai Jessica Alexander először nagyon kiakadt azon, amiket dán férje szexuális felvilágosítás címszóval felolvasott a gyereküknek, de aztán rájött, hogy van benne valami. Hamarosan az egyik szerzője lett a fentebb említett könyvnek.

Az interneten eközben egy másik könyv képei terjednek (már nem először), Per Holm Knudsen How a Baby is Made (Hogyan készül a baba) című művéről van szó, amelyben ilyen illusztrációk láthatók:

A szexuális izgalomról

dan-szex-1

A megtermékenyülésről

dan-szex-2

Vagy éppen a szülésről

dan-szex-3

A reddites közösség egyik tagja, Sara kommentje alátámasztja az eddigieket. A nő, akinek családja Dániából költözött az Egyesült Államokba, azt írja: a szülei mindig a legnagyobb nyitottsággal magyaráztak neki a szexről.

Megmutattak egy képregényt, amelyben egy pénisz szerepelt három stádiumban: merevedés előtt, közben és ejakuláció közben”.

– írja a húszas éveiben járó nő, aki amúgy beszámolt szüleinek az első csókjáról, elmondta nekik, hogy mikor fogja elveszíteni a szüzességét (erre ők voltak olyan jó fejek, hogy el is mentek otthonról aznap), elmesélte anyjának, ha kellemetlen orális élménye volt, és apjának viccelődve adta elő, hogyan színlelt orgazmust, amikor lefeküdt egy barátjával.

Ebben a szellemben szeretné majd nevelni jövendőbeli gyerekeit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik