Élet-Stílus

Sok magyar meleg rejtőzködik

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 19. 14:39

A Melegrandi.hu kétszáz meleg és biszexuális beállítottságú társkereső körében végzett kutatást.

A felnőtt melegek jelentős része már egészen gyermekkora óta tisztában van vele, hogy „más”, bár ennek okát sokáig még nem tudja megmagyarázni. A meleg párkeresők harmadának már általános iskolás korára nyilvánvalóvá vált mássága. Vannak azonban, akikben csak egy hosszú kapcsolat után, érett felnőtt korukban tudatosul, hogy a másik nem iránt (is) vonzódnak.

15 százalék küzd a másságával

Minden negyedik társkeresőnek egy hosszabb hetero kapcsolat, vagy akár egy ellenkező neművel kötött házasság kellett ahhoz, hogy felismerje: azonos neműekhez vonzódik.

A felismerés óriási mérföldkő, mindössze a megkérdezettek 30 százaléka érezte normálisnak, természetesnek a helyzetet. Többségük kétségbeesésről, zavarról, szorongásról és az elutasítástól való félelemről számolt be. Sőt a felmérésben részt vevők 15 százaléka a mai napig küzd másságával.

Miután egy meleg felismerte és feldolgozta másságát, előbb-utóbb eljut oda, hogy szeretné megosztani azt legközelebbi barátaival, családtagjaival. A coming out óriási belső feszültséget szül, aki ezt nem tudja, vagy nem akarja vállalni, annak marad a gyakran élete végéig szóló rejtőzködés.

Félelem az előítéletektől

A felmérésben résztvevők egyharmada az előítéletektől való félelem miatt a környezetében senkivel nem osztotta meg másságát, azaz rejtőzködő.

A többség ennek ellenére talál a környezetében olyan megértő embereket, akiknek be meri vallani másságát. Bár a kutatásban részt vevők csupán 4 százaléka számolt be arról, hogy környezetük a mai napig sem fogadta el szexuális beállítottságát, egyöntetűen úgy gondolják, hogy van még hova fejlődnünk elfogadás terén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.