Élet-Stílus
NEW YORK, NY - MAY 14:  Actress and television personality Oprah Winfrey leaves the "Late Show With David Letterman" taping at the Ed Sullivan Theater on May 14, 2015 in New York City.  (Photo by Ray Tamarra/WireImage)

Ajánld te is a legjobbat a világnak – a legmotiválóbb gondolatok Oprah Winfrey-től

Beke Éva
Beke Éva

coach. 2016. 01. 15. 15:56

Oprah sorsa már önmagában is elég motiváló tud lenni, hiszen nagy utat járt be a nyomortól a sikerig. A nehéz kezdeti megpróbáltatások ellenére ő ma századunk egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb amerikai személyisége. Az első fekete nő, aki milliárdos lett, ráadásul saját erejéből.

A boldogsághoz és sikerhez azonban rögös út vezetett. Oprah Winfrey a Mississippi mellékén, házasságon kívüli gyermekként, egy nem kívánt terhesség eredményeként született. Tíztől tizennégy éves koráig szexuális bántalmazás áldozata volt, aminek következményeként  tizennégy évesen állapotos is lett. Azonban sosem adta fel, keményen dolgozott, küzdött a céljaiért.

Sikeres üzletasszony, producer, színész és tévés személyiség lett. Világhírűvé saját showműsora tette, melyet 25 évig vezetett, 2011-től pedig saját televíziós csatornája van. A Harvardon tiszteletbeli doktori fokozatot kapott. Magánéletében pedig boldog párkapcsolatban él közel 30 éve.

A 2014-ben megjelent Amit biztosan tudok című könyvéből válogattam össze a legmotiválóbb gondolatokat. Nézzük, mit üzen nekünk Oprah!

”Akármilyen nehézségekkel néznek is szembe, ne feledjék, hogy noha életük vásznát napi tapasztalataik, reakcióik, érzelmeik és viselkedésük festik meg, az ecset a saját kezükben van.”

“A múlt sebeinek begyógyítása az élet egyik legnagyobb és legtöbb jutalommal járó kihívása.”

”Biztosan tudom, minden akadálynak értelme van. Hogy azután elég nyitottak vagyunk-e és tudunk-e mindebből tanulni, eldönti, kimászunk-e a csávából vagy megrekedünk benne.”

”Ha a szeretetet tesszük meg életünk vezérelvévé, akkor soha nincs vége, mert amit adunk, azt továbbadják. Ráárasztjuk fényünket egy másik lényre, és ő sokszorosan továbbsugározza. Bizonyosan tudom, hogy ez életünk legvégső mérlege.”

“Igyekszem hálás maradni és ezért ezerszer megjutalmazott az élet. Eleinte kis dolgokért mondtam köszönetet és minél többször tettem, annál nagyobb bőség záporozott rám. Ennek pedig bizonyosan az az oka, hogy amire odafigyelünk, az erőre kap. Ha arra koncentrálunk, ami jó az életünkben, ez a jó sokasodik meg.”

WASHINGTON, DC - APRIL 07: Oprah Winfrey speaks during the Maya Angelou Forever Stamp Dedication at Warner Theatre on April 7, 2015 in Washington, DC. (Photo by Leigh Vogel/WireImage)
Fotó: Europress/Leigh Vogel

”A bátorságot nem az méri, hogy elérik-e a céljukat, hanem hogy fel tudnak-e állni ki tudja hány kudarc után.”

“Egy másodpercet sem érdemes a múltjukra vesztegetniük, ha nem kaptak elegendő bátorítást a szüleiktől. Igen, megérdemlik a szeretetet, ám kizárólag Önökön múlik, hogy megadják-e maguknak és továbblépnek. Ne mástól várják, hogy értéküket bizonygassák.”

“Bármit teszünk és mondunk, az mutatja a világnak, hogy kik vagyunk.”

”Ha sikeres akarsz lenni, legyél kiváló. Ha a legjobbat akarod, amit a világ csak ajánlhat, ajánld te is a legjobbat a világnak.”

A pozitív léleknek a táptalaja, a magja a pozitív gondolatok. Ugyanúgy, mint ahogy a testünket étellel, úgy a lelkünket építő jellegű gondolatokkal kell táplálni ahhoz, hogy megőrizzünk optimizmusunkat, hozzáállásunkat. Ezt bizony nem a híradó megnézése fogja jelenteni vagy az aktuális hírek végigolvasása a neten, ezért ha igényesek vagyunk, gondoskodnunk kell arról, mit engedünk elménkbe juttatni. Ezért hasznos lehet, ha olyan könyveket olvasunk, amelyek építenek minket, jó érzéseket közvetítenek, amelyekből erőt meríthetünk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.