Élet-Stílus

Kutyakaját adott karácsonyra német nyugdíjasoknak egy jótékonysági szervezet

Egy rászoruló idős evett is a kutyáknak készült ínyenc, szarvashúsból készült tápból.

Véletlenül kutyatápot vitt ki karácsony hetében rászoruló nyugdíjasoknak egy német jótékonysági szervezet, mert egyik raktárosukat megzavarta a csomagolás, és emberi fogyasztásra szánt ételnek gondolta azt – jelentette a német sajtó. A beszámolók szerint az Osnabrücker Tafel nevű ételszállító szervezet legalább három idősnek vitt a kutyakajából, és egyikük evett is abból.

A hibára azután derült fény, amikor az egyik nyugdíjas elkezdte melegíteni a befőttesüvegben lévő tápot, és gyanús lett neki a szaga. Ekkor egy nagyítóval jobban megnézte a címkét, amin kis betűkkel volt olvasható, hogy „ínyenc ételek állatoknak”. A hátoldalán pedig egy leírás az adagolásról.

vonlande-kartoffel

A Osnabrücker Tafel a The Local cikke szerint naponta öt tonnányi ételmaradékot gyűjt össze adományozóktól, majd azt szortírozás után rászorulóknak szállítja ki. A szervezet vezetője sajnálkozását fejezte ki az eset miatt.

Elmondása szerint elképzelhető, hogy a kutyakaja csomagolása miatt nem tűnt fel a raktárosnak, hogy az nem embereknek szánt étel, és így kerülhetett be a rendszerükbe. Majd hozzátette: nem tudják kizárni, hogy másoknak is vittek ki véletlenül a tápból.

A tápot gyártó cég az esettel kapcsolatban közölte: a csomagoláson egyértelműen jelezve van, hogy az üvegben kutyakaja van. A cég vezetője pedig kijelentette, hogy a táp teljesen ártalmatlan az emberekre, hozzátéve, hogy ő is rendszeresen szokott enni belőle termékbemutatókon, hogy bizonyítsa minőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik