Élet-Stílus

A marsjáró halálra gázolt egy nyuszit, de a NASA eltussolta

Az összeesküvés-elméletek hívei két dologban szoktak egyetérteni. Egyrészt, hogy az 1969-es Holdra szállás kamu: egy filmstúdióban vették fel, illetve, hogy az emberiség már régen kapcsolatba lépett intelligens, idegen civilizációkkal, csak eltitkolják előlünk. Ki tudja, kik?

Az egymásnak ellentmondó sztorik, bár valószínűtlenek, azért nem egészen nevetségesek. Nem úgy, mint a legújabb elméletek az ufókról, a Holdról, és egy nyusziról, amit a Mars felszínén gázolt halálra a Curiosity. Az idei öt legjobb ufósztorit az Ars Technica gyűjtötte össze.

Rózsaszín UFO legyeskedett a Föld körül

A fényes, rózsaszín, földközelben lebegő objektumról, amit a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik külső, ellenőrzőkamerája kapott lencsevégre, a Gawker írt vicces posztot, még augusztusban, de sok portál komoly hírként adta tovább, mint lehetséges bizonyítékot a földönkívüli intelligencia létezésére.

Hasonlóan járt az amerikai űrhajós, Scott Kelly egyik fotója is. Az ISS fedélzetéről rendszeresen twittelő Kelly november végén osztott meg egy képet az éjszakai Indiáról.

A szemfülesek rögtön kiszúrták a jobb felső sarokban látható „idegen űrhajót”. Az UFO valójában egy fénytükröződés az ISS ablakán, legalábbis ezt próbálják velünk elhitetni.

A rózsaszín izét nem vizsgálták ki hivatalosan, de két racionális magyarázat van rá: vagy szintén valamilyen tükröződés, vagy űrszemét. Csak ez így már nem olyan izgalmas.

Hekkerek szivárogtatták az ufók létezéséről szóló bizonyítékokat

Az Anonymous nemzetközi honlapján jelent meg egy cikk május végén, amiben a hekkerek azt írják, hogy a hivatalos, titkosított iratokat kiszivárogtató Wikileaks-en, már 2013-ban felbukkantak diplomáciai táviratok, amik bizonyítják: az idegenek köztünk élnek.

kép: Facebook
kép: Facebook

Van egy 2006-os távirat, amiben az Egyesült Államok vilniusi nagykövetségének egyik tanácsadója arról ír, hogy a litván parlament egyik prominens politikusa szerint, ufók egy csoportja befolyásol bizonyos eseményeket a kozmoszból.

Japánban, 2007-ben Nobutaka Machimura, a kabinet főtitkára írta meg egy diplomáciai táviratban, hogy mennyire elégedetlen azzal, ahogy a kormány az idegenek kérdésével foglalkozik. „Biztos vagyok benne, hogy ufók léteznek, máskülönben lehetetlen magyarázatot találni a perui Nazca-vonalak létezésére, nem igaz” – kérdezi.

Mahmadsaid Ubaidulloev, a tádzsikisztáni felsőház elnöke pedig egyenesen azt írta 2010-ben: „tudjuk, hogy más bolygókon is van élet, de először itt kell rendet tennünk.”

A NASA azért titkolja az idegenek létezését, mert nem akarnak ingyen energiát

„Nincs a Földön az a bíróság, amelyik a jelenleg ismert bizonyítékok alapján, olyan ítéletet hozna, hogy nem léteznek ufók” – véli egy Harold Daniel nevű projektmenedzser, web fejlesztő, akit a Quora interjúvolt meg, júniusban.

kép: Thinkstock
kép: Thinkstock

Daniel azt is tudja, hogy miért nem tudhatunk róluk mégis: azért mert a hatalom nem akarja, hogy ingyen energiánk legyen. Szerinte a fosszilis, és nukleáris energia termelése a harmadik legnagyobb üzlet az Egyesült Államokban. Az idegenek hihetetlen képességű űrhajói biztosan nem ilyesmikkel működnek, ha pedig megtanulnánk tőlük, hogy mivel, akkor összeomlana a világgazdaság, az egyensúly borulása pedig senkinek nem áll érdekében.

Miért is nem tért vissza a NASA a Holdra?

Nem azért, mert soha nem jártak ott, hanem azért mert az ufók befenyítették őket. A  Conspircy Watch (Összeesküvés-figyelő) című portál, egy Milton Cooper nevű, állítólagos tengerészeti hírszerzőtiszttől tudta meg, hogy Neil Armstrongék egy idegen bázist, találtak a Holdon.

Holdra szállás (holdra szállás, )
Holdra szállás (fotó: NASA)

Cooper szerint az ufók ott bányásszák a hatalmas anyahajóik működtetéséhez szükséges nyersanyagot, amin nem kívánnak osztozni, ezért megfenyegették az embereket, hogy húzzanak onnan, és soha többé ne tegyék a lábukat az égitest felszínére.

A halálra gázolt marsnyúl tragédiája

Az egész sztori azzal kezdődött, hogy a rense.com című portálon publikáló Dave Nelms egy képet elemezgetett, amit az Opportunity marsjáró készített a vörös bolygó felszínén. Amikor egy „organikusnak tűnő objektumot” fedezett fel a képen, Dave írt egy emailt az űrügynökségnek, hogy megkérdezze, mi lehet az, ám csak annyit válaszoltak neki, hogy sürgősen távolítsa a fotót az oldalról. Mi lehetne ennél gyanúsabb?

Nelms tehát még inkább nekifeküdt a kép analizálásának, és arra jutott, hogy a nyomokból nagyon úgy látszik, a marsjáró elgázolta az élőnek tűnő valamit, majd eltüntette a tetemet. Hihető történet.

kép: rense.com
kép: rense.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik