Élet-Stílus

Kokain tartalmú gyógyteát árultak évekig Olaszországban

Úgy derült ki, hogy egy buszsofőr drogtesztje pozitív lett.

Évekig lehetett kapni kokaint tartalmazó gyógyteát az olaszországi boltokban, de csak azután derült ez ki, hogy egy buszsofőr drogtesztje pozitív lett. A 38 éves férfi ártatlannak vallotta magát, szerencsére az üzemorvos is együttműködő volt, és közösen próbálták kideríteni, mi lehet a háttérben.

A gyanú arra a gyógynövény-teára terelődött, amit a buszsofőr hosszú idő óta minden nap ivott, mert úgy érezte, jobban oda tud tőle figyelni a vezetésre. Az orvos megkérte, hogy vigyen neki a teából, amit megivott, majd magán is elvégezte a drogtesztet, és láss csodát, neki is pozitív lett.

Az üzemorvos ezután értesítette az élelmiszer-biztonsági hivatalt, amely ellátogatott az üzletbe. Kiderült, hogy a teát Peruból importálják és kokalevelet tartalmaz, igaz, a kábítószert nem jelentős mennyiségben tartalmazza. A készítményt mindenesetre kivonták a forgalomból és eljárást indítottak az importőr ellen.

Peruban egyébként mindennapos a kokalevél fogyasztása, főleg az Andokban, ahol a magassági betegség tüneteinek enyhítésében segít. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik