Élet-Stílus

Kirúgták a konyhásnénit, mert enni adott az éhes kislánynak

Dalene Bowdent lopással vádolják, pedig felajánlotta, hogy kifizeti az ebédet.

Kirúgtak egy konyhásnénit Amerikában, mert ingyen adott ebédet egy 12 éves kislánynak az iskolában. Dalene Bowden a Buzzfeednek elmondta: a gyerek azt mondta neki, hogy éhes, de nincs pénze. Ő odaadta neki az ebédet és azt mondta, majd később megbeszélik, de most menjen, mert még 150 másik gyereket ki kell szolgálni.

A felettese látta a történteket és számon kérte, mire a konyhás néni azt mondta, kifizeti az 500 forintos ebédet, de a főnök hajthatatlan volt és felfüggesztette a nőt. Néhány nap múlva levelet kapott a helyi iskolakerülettől arról, hogy kirúgják, mert „meglopta” az iskolát.

„Megszegtem a szabályokat, de felajánlottam, hogy kifizetem az ételt és nem hiszem, hogy azt érdemlem, hogy elveszítsem az állásomat emiatt” – nyilatkozta Bowden.

A nővel szimpatizáló internetezők aláírásgyűjtésbe fogtak, már több tízezer aláírás gyűlt össze, amiben arra kérik az iskolakerületet: vegyék vissza a konyhásnénit. A netezők az ügyvédi költségeket is összedobták, hogy perelhessen a kirúgása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik