Élet-Stílus

Ritka betegsége miatt négy év alatt negyvenszer műtötték a kislányt

A leendő szülők a várandósság 20. hetében tudták meg, hogy kislányuk beteg. Nem voltak hajlandók róla lemondani.

Pedig az orvosok felajánlották az abortuszt. Többször is. A most 40 éves Ruth és férje, Paul azonban kitartottak döntésük mellett, vállalták a kislányt még úgy is, hogy az orvosok szerint minimális valószínűsége volt annak, hogy néhány hétnél tovább él majd. Azóta négy év telt el, a kis Lydia pedig születése óta kitartóan küzd.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

A kislány édesanyja, Ruth a közelmúltban a Mirror című lapban mesélt történetükről, így többek között azokról a megpróbáltatásokról, amivel gyermekük betegsége nap mint nap jár. Elmondta, Lydia olyan agyi rendellenességgel fejlődött, melynek következtében az agyának két frontális lebenye nem vált külön.

„Sosem fog majd járni, vagy beszélni. Legalábbis az orvosok ezt mondják”

– mondja Ruth, majd hozzáteszi, Lydia állapotát tovább nehezíti, hogy a terhesség utolsó hónapjaiban vízfejűség alakult ki nála a koponyájában felszaporodó folyadék miatt.

„Több mint negyvenszer műtötték már emiatt, legelőször hathetes korában. De mindennek ellenére biztos vagyok abban, hogy Lydia boldog kislány. Valahányszor csak ránézek, ragyog a szeme és folyton mosolyog”

-teszi hozzá. Az anya elárulta, a kislány akaratereje és élni akarása még az orvosait is meglepte.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Nem számítottak arra, hogy ilyen sokáig él majd. A születése után azt mondták nekünk, legfeljebb néhány hónapig. Ehhez képest Lydia most négy éves.”

A kislányról édesapja és édesanyja közösen gondoskodik: mindkettőjüknek fel kellett adniuk állandó munkájukat, hogy a teljes napot vele tölthessék. Ruth azt mondja, nem hiányzik neki korábbi munkája, sőt! Boldog, hogy annyi időt tölthet a lányával, amennyit csak szeretne.

„Nem tudhatjuk, hogy itt lesz a jövőre, vagy egy évvel később, épp ezért igyekszünk kihasználni azt az időt, ami a rendelkezésünkre áll.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik