Élet-Stílus

Kis híján meghalt, mikor az orvosok stressznek hitték a stroke-ját

A 23 éves nő azután került kórházba, hogy összeesett a munkahelyén. Kis híján hazaküldték azzal, hogy rosszullétét a túlzott stressz okozta.

„Tudtam, hogy a stressz rossz diagnózis. Egyrészt, mert nem vagyok az a görcsölős típus. Másrészt, mert még sose éreztem hasonlót, mint akkor. Szerencsém volt, hogy tudatomnál voltam annyira, hogy ellenkezzek az orvosommal”

– idézi a 23 éves irodistát a The Sun brit bulvárlap. Demi Shaun Rump október elsején esett össze a munkahelyén. Mikor magához tért, mindkét karjában és a lábaiban is bizsergést érzett, beszélni nem tudott. Kérésére mentőt hívtak hozzá, hogy a kórházban kideríthessék, mi okozza a tüneteit.

„A sürgősségi osztályon alig akartak megvizsgálni, mikor kiderült, hogy hány éves vagyok. Azt mondták, ennyi idősen nem lehet semmi bajom, csak túlhajtottam magam.”

A fiatal nő azt mondja, tiltakozott ellene, hogy hazaküldjék és szerencséjére az egyik orvos meglátott az arcán valamit, aminek hatására további vizsgálatokat rendelt.

„Ebből a vizsgálatból derült ki minden kétséget kizáróan, hogy stroke-om van. A diagnózis aztán nem csak engem, de az orvosokat is meglepte. A mai napig sem tudják, mi okozhatta, az mindenesetre biztos, hogy az eset óta vérhígítókat szedek.”

Demi a brit lapnak elmondta, a stroke-ot követően két hónapig lábadozott, járni pedig még most is nehezére esik. Decembere elsejétől újra dolgozik, de azt mondja, élete legnehezebb napja volt, mikor újra ott kellett állnia az irodában, ahol rosszul lett.

„Bízom benne, hogy az egészségi állapotom hamarosan újra olyan lesz, mint a stroke előtt. A történetemet azért osztottam meg, hogy mindenki számára egyértelművé tegyem, a stroke nem az idős emberek betegsége. Bárkivel, bármikor előfordulhat, ezért különösen fontos, hogy mindenki tisztában legyen a tüneteivel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik