Élet-Stílus

Got Talent: Néptánccal fertőzi az iskolásokat a Fricska

A Hungary’s Got Talent Fricska nevű formációjának missziója, hogy már az iskolás korú gyerekekkel megszerettessék a néptáncot. Bár gőzerővel készülnek a szombati adásra, közben iskolákba is ellátogatnak, és népszerűsítik a műfajt.

“A Fricska alapvető célja h a fiatalok körében népszerűsítse a magyar néptáncot. Nagyon örültünk, hogy a budapesti iskolák teret adtak a kezdeményezésünknek és jó volt látni, hogy a diákok csillogó szemmel figyelik a táncunkat. A kampányunk célja, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy 2015-ben más táncstílusok mellett a magyar néptánc is lehet divatos”

– árulták el a fiúk a 24.hu-nak.

Fotó: Fricska
Fotó: Fricska

“Egy 10 perces válogatást láthatnak tőlünk. Minket a dinamika, az erő, a gyorsaság, a látvány fogott meg a néptáncban és ezt akarjuk megmutatni az új generációnak. Nekünk magyaroknak van a világon az egyik leggazdagabb néptánc és népzenei kultúránk. Bármerre járunk a világban a magyar néptáncot és népzenét mindenhol kitörő örömmel fogadják, talán azért, mert érzik a benne rejlő energiát.”

A brit tehetségkutatóban is feltűnt Fricska emellett gőzerővel készül a szombat esti megmérettetésre, napi 4-5 órát gyakorolnak, és konditerembe is járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik