Élet-Stílus

Megölte két kislányát, mert egyikükről azt hitte, rákos

A 27 éves, depressziós nő a két gyilkosság után magával is végzett.

Mikor tavaly októberben csomót talált idősebb, ötéves kislánya nyakán, a lengyel származású, Nagy-Britanniában élő édesanya kétségbeesett. 28 éves férje, Marcin Galikowski úgy emlékszik, felesége, Marta utána szüntelenül azt mondogatta neki, nem akarja, hogy kislánya daganatos betegségben – és ezzel együtt szörnyű kínok között – haljon meg, inkább megöli őt és magát is.

A férj most, az ügyben indult vizsgálat meghallgatásán elmondta, akkor nem vette komolyan felesége szavait, de mivel aggasztották az asszony sötét gondolatai, orvoshoz küldte őt. Marcin szavait látszik igazolni a tény, hogy Marta kezelőorvosa egy héttel a gyilkosságok és az öngyilkosság előtt, antidepresszánst írt fel az asszonynak.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Végül azonban ez sem segített. Miután férje dolgozni ment és egyedül maradt a Staffordshire megyében, Stoke-ban lévő otthonukban, az asszony kést fogott, és mindkét lányával és magával is végzett. A boncolás kimutatta, a két kislánnyal, az 5 éves Majával és 20 hónapos húgával, Olgával egyetlen nyaki szúrás végzett. Kiderült az is, hogy a Maja álla alatt talált csomó jóindulatú ciszta volt: a kislány tehát nem volt rákos.

A halott nőre és gyermekeire egyébként a férj talált rá, akit nem sokkal az eset után őrizetbe vettek, majd kihallgatása után azonnal szabadlábra helyeztek. Az ügyben azért indult nyomozás, hogy kiderüljön, volt-e olyasvalaki, aki észrevehette volna, hogy az egyébként szerető és gondoskodó családanya segítségre szorul.

„Teljesen egyértelmű jelei voltak, hogy az asszony mentális problémákkal küzd. Valakinek észre kellett volna ezt vennie”

– nyilatkozta a nyomozást végző rendőrtiszt, Andy Maxfield.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik