Régóta tény, hogy a csokoládé nem csak finom, de hallatlanul egészséges is. Reggelire, uzsonnára meg főleg, nem csak nassnak. Eddig, ha kenyérrel, szendvicsként fogyasztottuk volna a csokit, meg kellett elégednünk a mindenféle krémekkel, de ennek vége.
Természetesen egy japán cég, a Bourbon fejlesztette ki és dobta piacra a lapkacsokoládét. A puha szeletek úgy viselkednek, mint a hasonló formátumban már ismert sajtok: vagyis hő hatására ráolvadnak a szendvicsre. A gyártó ígérete szerint az ízük is sokkal intenzívebb, mint a táblás csokiké.
A Bourbon szerint a lapkacsokoládéjuk sütemények, desszertek készítéséhez is elsőrangú alapanyag. Gyerekeknek viszont csak módjával adható, ugyanis alkoholt is tartalmaz: 1,3 százalékban. A cég websopjában 12 darab ötszeletes pakk, vagyis összesen hatvan csokiszelet, nevetséges 3240 jenért (nagyjából 7600 forintért) rendelhető meg.
(via: Bored Panda)