Élet-Stílus

Muszlim vezetők gyűjtenek a San Bernardino-i áldozatok hozzátartozóinak

„A gonoszságra jócselekedettel kívánunk reagálni, ahogy a hitünk vezérel minket”.

Miközben Donald Trump a bizarr listázási ötlete után már ott tart, hogy szerinte teljesen le kell állítani a muszlimok belépését az Egyesült Államokba, az országban élő muzulmánok épp példás jótékonysági akcióba kezdtek: az iszlám vezetők és csoportosulások tagjaiból összeállt „Muszlimok San Bernardinóért” pénzgyűjtést szervezett a LaunchGood oldalon a kaliforniai vérengzés áldozatai családjai számára.

Mint ismeretes, december 2-án a 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook 14 embert megölt, 21-et pedig megsebesített a dél-kaliforniai város megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén.

A kampányból – amelyet Dr. Faisal Qazi pomonai (Kalifornia) neurológus indított – 88 ezer dollár gyűlt össze, további 10 ezret pedig egy hátrányos helyzetű lakosokat támogató szervezet gründolt.

A LaunchGood oldalon indított gyűjtés leírásából kiderül, hogy amerikai muszlim vezetők és csoportok álltak össze, hogy segítsenek a hozzátartozóknak:

a gonoszságra jócselekedettel kívánunk reagálni, ahogy a hitünk vezérel minket”.

Az összeget a támadás halálos áldozatainak és sérültjeinek családjai kapják meg. Az Orange megyei Iszlám intézet imámja szerint a tragédia muszlimként és amerikai állampolgárként is érinti őket, és nekik, amerikai muzulmánoknak minden hasonló esetben így kell reagálniuk a történtekre, függetlenül attól, hogy milyen vallású vagy származású az elkövető”.

Frissítés: a LaunchGood kampány oldalán 50 ezer dollár összegyűjtése volt az eredeti cél – jelen pillanatig 112 ezer dollár gyűlt össze, és még 21 napig tart a kampány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik