Élet-Stílus

George Lucas ítéletet mondott a Star Wars: Az ébredő Erőről

A saga atyja már látta a filmet és egy friss nyilatkozatában meg is fogalmazta, hogy mit gondol róla.

A közelmúltban a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy már egyszer úgy nyilatkozott, hogy a Csillagok háborúja atyja, George Lucas látta a Star Wars: Az ébredő Erőt és tetszett is neki, jóllehet ezt azóta sem erősítette meg senki, így aztán a levegőben lógott a dolog, egészen mostanáig. Vasárnap ugyanis a Vulture riporterének sikerült egy washingtoni rendezvényen elcsípnie a saga mesterét és nekiszegezte a kérdést, mondván milyennek találja a kész hetedik epizódot, amelyre Lucas némiképp ellentmondásos választ adott:

Szerintem a rajongók imádni fogják. Pontosan olyan film lett, amilyet vártak.

Ennyi. Mindez nem hangzik rosszul, ugyanakkor azt egy szóval sem mondta, hogy tetszett neki. Márpedig ez akár azt is jelentheti, hogy valójában nem és pusztán csak igyekezett diplomatikusan fogalmazni. Mindazonáltal a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a filmest bevallottan megviselte a Lucasfilm eladása, még akkor is, ha ezzel három éve az évszázad üzletét kötötte meg, hiszen 4 milliárd dollárt keresett rajta. A Star Wars-tól történt megválással kapcsolatban korábban egy a Washington Postnak adott interjúban úgy fogalmazott, eladni a szériát olyan volt számára, mint egy válás, melynek fényében igencsak furcsán éli meg az új epizód közeledtét:

Mintha az esküvőmre mennék, ahol ott lesz a volt feleségem és az új feleségem, de nekem vennem kell egy nagyon mély lélegzetet és jól viselkedve végigülni az egészet, illetve élvezni a pillanatot, hiszen ez az a döntés, amit a múltban meghoztam.

Forrás: Vulture via Gamestar

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik