Élet-Stílus

Ez a kínai milliomos minden pénzét kutyák megmentésére költötte

Minden vagyonát vágóhídra szánt kutyákra áldozta egy kínai milliomos, miután elveszett kutyáját keresve egy hétig járkált egy mészárszékre, ahol kutyákat is feldolgoztakjelentette a helyi sajtó. A 29 éves egykori vállalkozó jelenleg több mint kétszáz kutyát tart menhelyén, akik nagy többségét vágóhidakról mentették ki önkéntesek.

Wang Yan  mentett kutyáival (Fotó: Europress)
Wang Yan mentett kutyáival (Fotó: Europress)

A Jilin-tartományban élő Wang Yan öt éve vágott bele a kutyamentésbe, miután saját szemével látott egy kutyákkal is foglalkozó vágóhidat, saját eltűnt kutyáját keresve. „Mindenhol kerestem, sikertelenül. Végül valaki beengedett a mészárszékre, hátha ott megtalálom.” – mondta el a helyi sajtónak az acéliparban meggazdagodott férfi.

(Fotó: Europress)
(Fotó: Europress)

Yan egy héten keresztül járt vissza a helyre, de kutyáját soha nem találta meg. Azonban az ott látottak annyira szíven ütötték, hogy eldöntötte: megmenti a húsukért levágásra szánt kutyákat. Azzal kezdte, hogy megvásárolta a mészárszéket, majd egy gyárépületben kutyamenhelyet alakított ki.

(Fotó: Europress)
(Fotó: Europress)

Az eltelt évek alatt Yan több ezer kutyát mentett meg a levágás elől, és segített abban, hogy szerető gazdikhoz kerüljenek. Közben olyan sok pénzt ölt a menhelybe, hogy minden vagyona ráment, és mostanra már tartozásokat halmozott fel. Most azt kéri, hogy aki tud, segítsen neki, illetve egészen pontosan annak a több mint kétszáz kutyának, akik a menhelyen várják, hogy sorsuk jobbra forduljon.

(Fotó: Europress)
(Fotó: Europress)

Yan ugyanakkor nem akar pénzadományokat. Elmondása szerint inkább építőanyagokra lenne szüksége, hogy a tél idejére megfelelő körülményeket tudjon biztosítani védenceinek.

(Fotó: Europress)
(Fotó: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik