Élet-Stílus

A mellrák ritka válfajával diagnosztizáltak egy nyolcéves kislányt

A szülők először nem is vették komolyan, mikor gyermekük csomóra panaszkodott a mellében.

“Azt hittük, valamiféle zsírcsomó lehet, és hogy majd egy-két nap múlva magától elmúlik”

-nyilatkozta a 8 éves kislány édesanyja, Anette Turner az ABC News amerikai hírcsatornának. Csakhogy a csomó nem múlt el, a kis Chrissy néhány nappal később már sírva állt szülei elé azzal, hogy “nagyon fél” és hogy “a csomó már ott van egy ideje.” Anette és férje ezután orvoshoz vitték a gyermeket, aki megállapította, hogy Chrissyt a mellrák egy extrém ritka válfaja támadta meg.

“Egy gyermeknek se lenne szabad megtapasztalnia azt, amivel egy daganatos betegség jár”

-mondja Anette, akit néhány évvel ezelőtt kezdeti stádiumú méhnyakrákkal kezeltek. Az asszony elárulta, álmában se gondolta volna, hogy gyermekének is szembe kell néznie a rettenetes betegséggel.

Kép forrása: ABC News
Kép forrása: ABC News

“Az orvosok szerencsére bizakodók. Azt mondják, az emlődaganat ezen fajtája jól kezelhető, és bíznak benne, hogy a masztektómia meggátolja majd a daganatot abban, hogy újra kialakuljon.”

A szülők néhány nappal a diagnózist követően létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, ahol arra kérik a jószívű ismeretleneket, támogassák gyermekük gyógykezelését. A kislányt jelenleg a Salt Lake Cityben lévő gyerekkórházban kezelik. Műtétjére hamarosan sor kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik