Élet-Stílus

Rettenetes fejfájással ment orvoshoz, kiderült haldoklik

A fiatal amerikai férfinek az volt a szerencséje, hogy még időben orvoshoz ment.

Amikor augusztusban furcsa fejfájások kezdték kínozni, a 26 éves kaliforniai egyetemista, Luis Ortiz saját bevallása szerint csak legyintett a dologra.

„Azzal nyugtattam magam, hogy a túl sok stressz miatt van. Hogy egyszerűen túlhajtottam magam és majd elmúlik, ahogy jött” – nyilatkozta, majd hozzátette, álmában se gondolta volna, hogy esetleg komoly baja is lehet.

Pedig a fiatalembernek komoly baja volt. Miután a fejfájásrohamok egyre erősödtek és egy idő után már el se múltak, Louis a közelmúltban úgy döntött, kivizsgáltatja magát.

„A fájdalomtól alig bírtam nyitva tartani a szememet, sőt, lábra állni is alig tudtam. Ekkor döntöttem úgy, hogy orvoshoz megyek.”

Miután a tüneteivel felkereste a Queen of the Valley orvosi központot, az ügyeletes orvos azonnal agyi vizsgálatot rendelt el.

„Azt hittem rosszul hallok, mikor az eredményeket bújva az orvos közölte velem, azonnal meg kell operálniuk. Azt is hozzátette, időben kértem segítséget, ha csak fél órával később megyek be a kórházba, már lehet nem élek.”

Mint kiderült, Luis agyában egy galandféreg telepedett meg, aminek petéi az orvosok szerint fertőzött – sertés, marha, vagy hal – húsával juthattak a férfi szervezetébe. Luist a diagnózis után kómába segítették, majd eltávolították az agyából a még élő parazitát.

„Az orvosom azt mondta, a féreg egy cisztát hozott létre az agyamban. Ez okozta a fájdalmat, és ha tovább maradt volna ott, valószínűleg megölt volna” – nyilatkozta a fiatalember, majd elárulta, az agyműtétből lassan épül csak fel, a memóriája még mindig nem az igazi.

„Szerencsére a terápia sokat segít, de a memóriám még most sem olyan, mint a műtét előtt” – mondta, majd hozzátette, reméli, hogy az állapota nem akadályozza majd abban, hogy befejezze az egyetemet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik