Élet-Stílus

Macska mentette meg a fagyhaláltól a sorsára hagyott újszülöttet

A hős négylábú teste melegével védte a gyereket, és gondoskodott arról is, hogy a környéken lakók rájuk találjanak.

Ha nincs Masha, akkor a csecsemő, akit a napokban hagytak sorsára Obnyinszkban, valószínűleg meghal. És nem csak azért, mert az oroszországi városban mostanában fagypont körül alakul az éjszakai hőmérséklet. Hanem azért is, mert valószínűleg senki sem talált volna rá, hogy kórházba vigye. Erről a fiúcska édesanyja gondoskodott: gyerekét a város egy elhagyatott részén, egy kartondobozba rejtve hagyta magára.

A macska viszont, akit egy ideje már a környék lakói etetnek, résen volt. Ahogy arról a New York Post beszámolt, az éjszakát a gyermekhez bújva töltötte, és a teste melegével védte őt a kihűléstől. Másnap reggel pedig élénk nyávogással hívta fel magukra a lakók figyelmét.

„Nagyon kedves, bújós macska” – ezt már Irna Lavrova, az egyik lakó nyilatkozta a Postnak, majd hozzátette, mikor meghallotta a hangos nyávogást, arra gondolt, hogy a macska talán megsebesült. „Ahogy közeledtem a dobozhoz, egyértelművé vált a cica izgalmának az oka. El tudják képzelni, mennyire megdöbbentem, mikor láttam, hogy Masha mellett egy néhány napos baba fekszik” – tette hozzá.

Az idősebb asszony a felfedezést követően értesítette a mentőket, akik az egyik közeli kórházba szállították a kisfiút. „Szerencsére néhány vizsgálatot követően kiderült, hogy a fiúcska teljesen egészséges, most a hatóságok gondoskodnak arról, hogy szerető családba kerülhessen.”

Mashát gondozói az eset óta hősként ünneplik. „Talán egy kicsit el is kényeztetjük már, mert folyton a kedvenceit adjuk neki. Hálául azért, amit a gyermekért tett.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik