Élet-Stílus

Új otthonra talált az élve eltemetett kutya

Élve temette el gazdája Athenát, a tíz éves francia masztiffot egy külvárosi parkban, Párizsban, augusztusban. Ahogy akkor írtuk, egy Pedro Dinis nevű férfi, kutyasétáltatás közben talált rá Athenára. A kutyának a feje is alig látszott ki a földből, de sikerült kiásni és megmenteni. Kiderült, hogy a szívtelen gazdi, egy kővel teli zsákhoz kötötte a masztiff pórázát, hogy az semmiképpen se szabadulhasson ki önerőből.

eltemetett kutya 2 (Array)
fotó: Facebook / Pedro Dinis

 

A rendőrség megtalálta a férfit, akit állatkínzás miatt vád alá helyeztek: büntetőügye még folyik. Jövő év elején állhat bíróság elé, ahol akár két év börtönbüntetést, és közel tízmillió forintnak megfelelő pénzbírságot is kaphat.

A The Dodo című állatvédelmi lap járt utána, hogy mi történt megmenekülése óta az élve eltemetett kutyával. Szerencsére új otthonra, és szerető gazdira talált. Miután Dinis kiásta, egy közeli állatklinikára szállította a sokkos állapotban lévő, kiszáradt állatot. Az orvosi kezelésnek hála Athena állapota gyorsan javult.

kép: Facebook / Clinique Vétérinaire V24
kép: Facebook / Clinique Vétérinaire V24

Gondozói hamar rájöttek, hogy Athena végtelenül szelíd és barátságos: „nagyon kedves kutya, soha sem agresszív” – mondta a klinikán dolgozó Barthélémy Balli.

Miután kikerült a kórházból, Athena az SOS Dogue de Bordeaux nevű kutyamentő szervezetet működtető párhoz, Jean-Pierre és Raymonde Delfosse-hoz került. Ők azt írták emailben a The Dodonak, hogy Athena boldog, sokat sétál a nagy kertben, és szívesen játszik a családtagokkal és a többi állattal. Azt ígérték Athena élete végéig velük maradhat. Levelükhöz néhány fotót is mellékeltek.

fotó: SOS Dogue de Bordeaux
fotó: SOS Dogue de Bordeaux
athena a kertben 2
fotó: SOS Dogue de Bordeaux

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik