Élet-Stílus

Jószívű idegenek segítettek Michael Jackson magyar „gyermekének”

A fiú, akinek májátültetését a popsztár alapítványa fizette, ma nyomorban él.

Mindössze négyéves volt, mikor 1994-ben, magyarországi látogatásakor a pop királya a szárnyai alá vette őt. Jackson vállalta, hogy alapítványán keresztül fizeti a kisfiú májátültetését és a gyógykezelését, de ennél jóval többet is tett. Éveken át tartotta a kapcsolatot a gyermekkel és nevelőszüleivel, és összesen több mint 50 millió forintot áldozott a kisfiú jólétére.

Farkas Béla azóta felnőtt, és most egy Bács-Kiskun melletti faluban él várandós feleségével, és másfél éves kislányukkal. Béla korlátozott munkaképessége ellenére keményen dolgozik, hogy ellássa családját, ennek ellenére óriási nyomorban élnek.

A Bors két hete lakhatási problémájuk miatt írt a családról. Akkor 300 ezer forintra lett volna szükségük ahhoz, hogy az albérletből, ahol most élnek, ne dobják ki őket. Béla a lapnak elmondta azt is, legnagyobb vágya, hogy szocpol-támogatásból megvehesse az ingatlant, de ahhoz jövő szerdáig ki kell fizetnie a fenti összeget és el kell indítania a folyamatot. Egyéb esetben másnak adják otthonukat.

Béla és családja segítségére végül az internet népe sietett. A Generousity.com oldalon ismertették a férfi történetét, majd arra biztatták az adományozókat, hogy segítsenek neki. A kezdeményezők egyelőre optimisták, biztosak benne, hogy meg tudják majd venni Bélának az álomotthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik