Élet-Stílus

Félmeztelen fotókat posztol a hormonkezeléséről és várja, mikor tiltja le a Facebook

24.hu
24.hu

2015. 10. 10. 19:29

Korábban a témában:

Courtney Demone roppant kíváncsi arra, mikor jön el az a pont a Facebooknál és az Instagramnál, hogy cenzúrázzák a mellbimbóit, ezért fotókkal dokumentálja a növekedést, hogy kiderüljön – olvasható a BuzzFeeden.

A 24 éves Demone folyamatosan posztolja a félmeztelen fotókat a közösségi médiába, miközben hormonterápián megy keresztül, amely növeli a melleit. A tervezőként dolgozó ausztrál transzszexuális nő nagyon szeretné tudni, hogy a képei mikortól sértik a szabályzatot.

Mint mondta: egy ponton a mellei már akkorák lesznek, hogy a közösségi oldalak cenzúrázni fogják a fotóit. A projekttel nemcsak arra akar rámutatni, hogy a Facebook és az Insta mellbimbószabálya kifogásolható, de legalább is kérdéseket vet fel, hanem arra is, hogyan viszonyul a két közösségi felület a nemekhez.

Fotó: Becca Carroll/Rivkah Photography
Fotó: Becca Carroll/Rivkah Photography

Demone nem az orvosi értelemben vett átváltozását vagy a személyes átalakulását akarja megmutatni, hanem azt, hogyan veszíti el egy kiváltságát, amely csak férfiként járt neki.

Bár a „Szabad mellbimbót” mozgalom igen népszerű, Demone a transznők részvételére is rá akarja irányítani a figyelmet.

Ahogy egy bejegyzésében írja: a mozgalom nem világít rá arra, hogy a normálistól eltérő testű embereket, miként skatulyázzák be és alázzák meg. A csupasz mellbimbó ráadásul nem jelent szabadságot minden nőnek – tette hozzá.

A transznemű hölgy fényképeit egyelőre nem törölték, de úgy hiszi, hasonló projekteket futtató társainak példája alapján, hogy a hormonkezelés 200-adik napja környékén kezdik majd őt cenzúrázni.

A visszajelzések döntően pozitívak – mondta Demone, aki tudja: egyetlen próbálkozóként nem fogja befolyásolni a Facebook vagy az Instagram irányelveit, de így is minden vágya, hogy beszélhessen a két közösségi platform képviselőivel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.