Élet-Stílus

Beszélni tanul az egyéves kisfiú, akinek az agya jelentős része hiányzik

Szülei még egy videót is készítettek arról, ahogy kisfiuk kimondja a „helló” szót.

Alig két héttel azután, hogy kisfiukat egy egész világ ismerte meg nem mindennapi történetének köszönhetően, a kis Jaxon Buell szülei – Brittany és Brendon – ismét hallattak családjukról. Ezúttal arról készítettek egy rövid, ám annál kedvesebb videót, ahogy egyéves gyermekük beszélni tanul és kimondja a helló szót, hogy így köszönje meg fotóit német rajongóinak.

Jaxon Buell, aki szüleitől a „Strong” vagyis „erős” becenevet kapta, egy évvel ezelőtt egy meglehetősen ritka veleszületett rendellenességgel, az úgynevezett anenkefáliával jött a világra. Ennek következtében a kisfiúnak nem csak a koponyájának, de az agyának is jelentős része hiányzik.

A szülők a terhesség ötödik hónapjában szembesültek születendő kisfiúk állapotával, de úgy döntöttek, ha Jaxonnak nincsenek fájdalmai, és az állapota nem veszélyezteti az édesanyját sem, megtartják a babát. Az orvosok ezután igyekeztek felkészíteni a szülőket arra, hogy gyermekük alig néhány napot él majd.

A jóslatok ellenére Jaxon túlélte a születését, sőt, az azt követő kritikus hónapokat is, és szeptemberben megünnepelhette az első születésnapját is. A család története a születésnapot követően kezdett vírusszerűen terjedni, azóta pedig számtalan pozitív és negatív kommentet kapnak.

A kritikusok többsége önzőnek és kegyetlennek nevezte a szülőket, amiért hagyták megszületni a babát. Az apa később hosszú Facebook-posztban válaszolt nekik, melyben többek között elmondta, nem érzi magukat önzőnek, se kegyetlennek, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtak egy kis léleknek az életre, igazából a lehető legönzetlenebb dolgot cselekedték.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik