Élet-Stílus

„Tényleg önző vagyok, mert engedtem a gyerekemnek, hogy megszülessen?”

Dacára annak, hogy orvosai már azelőtt lemondtak róla, hogy egyáltalán megszületett, a kis Jaxon Buell a napokban betöltötte első életévét. Szülei, Britanny és Brandon Buell a terhesség ötödik hónapjában tudták meg, hogy Jaxon súlyos agyi rendellenességgel, úgynevezett anenkefáliával fejlődik, aminek következtében a koponyájának és az agyának is hiányzott egy jelentős része.

Az orvosok felajánlották az abortusz lehetőségét, de a szülők úgy döntöttek, ha gyermeküknek nincsenek fájdalmai, és a rendellenesség az anya életét sem veszélyezteti, esélyt adnak gyermeküknek az életre. A kis Jaxon végül tavaly szeptemberben jött a világra, azóta pedig az állapotához képest szépen fejlődik, amivel időről-időre megdöbbenti környezetét, és a korai halálát jósoló orvosokat is.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A kisfiú története a hétvégén kezdett vírusszerűen terjedni, nem sokkal azután, hogy szüleivel megünnepelhette első születésnapját. Csakhogy Jaxon inspiráló története nem mindenkinek nyerte meg a tetszését. A többségében elismerő kommentek között, voltak olyanok, akik felelőtlennek, önzőnek és szívtelennek nevezték a szülőket, és a fejükre olvasták, hogy vallásos nézeteik miatt kínozzák saját gyereküket.

Végül szombaton Brandon Buell nem bírta tovább és saját Facebook-oldalán hosszú választ írt a családját kikezdő trolloknak, amit a mai napig több mint 4200-an lájkoltak.

„Miközben ezt írom, a kisfiam itt alszik mellettem. Nyugodtan és épp úgy horkol, ahogy én szoktam. Az utóbbi időben végre újra átalussza az éjszakákat is”

– kezdi az édesapa, majd hozzáteszi, mióta hazajöttek a kórházból, feleségével minden erejükön azon munkálkodnak, hogy visszatereljék életüket a normális kerékvágásba. Brandon leírja azt is, hogy kisfiúk a rendellenességét leszámítva épp olyan, mint bármelyik vele egykorú: gügyög, mosolyog, eszik-iszik, fogzik, fáj a hasa.

„Olyan sok dolog van, amit a történetünket olvasók félreértettek. Véleményt írnak, mondanak a kisfiunkról és rólunk is, pedig nem is találkoztunk, nem is ismernek minket. Fogalmuk sincs, hogy Jax hogyan viselkedik, hogy érzi magát, de azt tudják, hogy mi kínozzuk őt, hogy rossz és önző döntést hoztunk, mikor úgy határoztunk, hogy megtartjuk őt” – tette hozzá.

Brandon azt mondja, kritikusaik többsége önzőnek nevezi őket, amit nem ért.

„Hiszen az, hogy lehetőséget adtam a gyermekemnek az életre sok minden, csak nem önzőség. Én inkább önfeláldozásnak hívnám” – írja, majd hozzáteszi, az, hogy vállal-e egy beteg gyereket vagy sem, csakis és kizárólag az ő és felesége döntése.

Az édesapa a posztban elárulja, nagyon büszke kisfiára, akinek fejlődését állandó figyelemmel kísérik az ország legjobb gyerekneurológusai, hogy segítségével még többet tudjanak meg az anenkefáliáról és az agy működéséről.

„Az már most biztos, hogy ez a belevaló kissrác olyan nyomokat hagy majd maga után, mint csak kevés felnőtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik