Élet-Stílus

Ritka orrszarvúbébit filmeztek Indonéziában

A jávai orrszarvúból az orvvadászok miatt mára mindössze 60 példány maradt.

Alig egy nappal az orrszarvúak világnapja után, a National Geographic örömteli hírrel kedveskedett a súlyosan veszélyeztetett jávai orrszarvúkról a faj rajongóinak. Az egykor legnépesebbnek számító orrszarvúfajtából mára mindössze 60 példány maradt, és kapaszkodjanak meg, ennek a számnak már örülni kell.

Néhány évvel ezelőtt, ugyanis még mindössze fele ennyi jávai orrszarvú élt az indonéziai Ujung Kulon Nemzeti Park területén. Fogságban, állatkertben pedig már sehol sem tartanak belőle.

És akkor a jó hír: az indonézia Ujung Kulon parkban kihelyezett WWF-kameracsapda a napokban egy jávai orrszarvúbébit rögzített az édesanyjával. A bébi egyike annak a három kölyöknek, melyek az utóbbi időben születtek a nemzeti park területén. Barney Long, a WWF orrszarvúkkal foglalkozó szakértője elmondta, nagy dolog az, hogy ennyi kölyök született, ez ugyanis azt jelenti, hogy a jávai orrszarvúk száma egyre gyarapszik.

Ez persze még korántsem jelenti azt, hogy a súlyosan veszélyeztetett orrszarvúfajta kinn lenne a vízből. Különösen azért, mert kis létszámú populációjuk Indonéziában, a Anak Krakatau vulkánhoz közel él, így egy esetleges kitörés ismét a kihalás szélére taszíthatná a sokak által kedvelt fajt.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik