Élet-Stílus

Egy napon tudta meg, hogy mindkét lánya súlyos beteg

A három hónapos ikerlányokat az orvosok egy napon diagnosztizálták a leukémia egy ritka fajtájával.

„Már az is elég szörnyű lett volna, ha csak az egyikükről derül ki, hogy beteg. Így viszont, hogy mindkettőjüknél ugyanazt a betegséget találták, az egész családnak sokkal nehezebb” – kezdi az egypetéjű ikerlányok édesanyja, Abby Breyfogle. Az anya az ABC News amerikai hírcsatornának adott interjújában elmondta, a diagnózis óta teljesen megváltozott az életük, de igyekeznek nem a betegség árnyékában élni az életüket.

Ahogy az az anya elmondásából kiderült, a dél-dakotai kislányok mindössze két hónaposak voltak, mikor az első tünetek megjelentek a bőrükön. „Furcsa pöttyöket találtunk mindkettőjükön. Először azt hittük, valamilyen bogár csípte meg őket, de mikor a sebhelyek egy hét elteltével se akartak elmúlni, orvoshoz vittük őket” – emlékszik vissza Abby.

ikrek

Ezt követően újabb várakozás következett. „A védőnők és az orvosunk se gondolta, hogy komoly lehet a dolog. Mivel a sebhelyek csak nem akartak eltűnni, végül mintát vettek a hegekből. Csak ezután derült ki, hogy leukémiáról van szó.” A diagnózist követően az orvosok azonnal megkezdték Kenedi és Kendal kemoterápiás kezelését. „Nagyon aggódtunk a terápia mellékhatásai miatt, de eddig szerencsére mindkét lányunk jól viselte a megpróbáltatásokat. Nem látszik rajtuk, de mindketten nagyon erősek. Igazi kis harcosok.”

Az ABC News megszólaltatta az ikerlányok orvosát is. Dr. Shakila Kahn, a minnesotai Mayo Klinika onkológusa elmondta, csak ritkán találkoznak ezzel a betegséggel ilyen fiatal betegeknél. „A kezelésnek köszönhetően az ikrek szerencsére jól vannak, és bízunk benne, hogy legyőzik a betegséget.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik