Élet-Stílus

Állandó fájdalomban él, mióta megszülte első gyerekét

A 37 éves nő azt mondja a mostani élete elviselhetetlen. Különösen azért, mert a szülés előtt egyáltalán nem érzett semmilyen fájdalmat.

Csonttörés, égés, szemsérülés – csupán néhány, azok közül a kellemetlen és nem mellesleg igencsak fájdalmas sérülések közül, melyeket a most 37 éves amerikai nő gyerekkorában elszenvedett. Mindegyiket mosolyogva, sőt, már-már nevetve viselte, merthogy egyike azon keveseknek, akik egy veleszületett génhiba miatt semmilyen fájdalmat nem érzékelnek abból, ami a testüket éri.

A neve elhallgatását kérő nő orvosai a Washington Postnak elmondták, a génhiba miatt betegük szervezete korábban semmilyen fájdalmat nem továbbított az agynak, így az nem is tudta ezeket a jeleket feldolgozni. Most viszont mégis állandó fájdalomban él, és naponta hívogatja kezelőorvosát teljesen kétségbeesve.

A fordulópontot a nő első gyermekének születése jelentette. „A gyermeket császármetszéssel hoztuk világra, mert féltünk, hogy az anya a rendellenesség miatt nem tudja majd, mikor kell nyomnia” – nyilatkozta a kezelőorvos, majd hozzátette, az első fájdalmakat egy, a beavatkozást követő izombecsípődés váltotta ki az édesanya testében.

A kismama azóta többféle problémával kereste orvosait: fej-, hát- és csípőfájdalmakkal, zsibbadással, de panaszkodott már arra is, hogy a teste minden érintést elektromos sokként érzékel. „Komoly nehézséget okoz, hogy nem tudjuk biztosan, hogy egy-egy fájdalom tényleg súlyos-e, vagy a betegünk azért érzi súlyosnak, mert korábban semmilyen fájdalmat nem érzett még.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik