Élet-Stílus

Senki sem hiszi el a kétgyermekes anyukának, hogy elmúlt ötven

Mondjuk, nem csodálkozunk. Simán letagadhatna akár 20 évet is.

A születési bizonyítványa szerint Anjula Devi már jócskán elmúlt ötven, de valószínűleg az egész bolygón nem találnánk egy olyan embert se, aki ezt elsőre el is hinné neki. A kétgyermekes, csupamosoly édesanyán ugyanis egy darab ránc sincs, és mintha ez nem lenne elég, olyan fürge és ruganyos, mint egy nála 20 évvel fiatalabb.

A Daily Mail című brit lapnak most elmondta, nem érti, miért csodálkozik rá mindenki újra és újra a külsejére. Szerinte ugyanis, ebben nincs semmi „különleges”. „Bárki nézhet ki így, aki úgy táplálkozik, mint én” – mondja Devi, majd hozzáteszi, édesapjának köszönhetően egész életében egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag ételeket evett. „No, és persze soha, egy szem gyógyszert sem vettem be” – tette hozzá.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Ezek után talán nem is annyira meglepő, hogy az indiai származású édesanya, aki két gyermeke mellett autista húgáról is gondoskodik, főzésből tartja fenn magát. Nem is akárhogy! Már hosszú évekkel ezelőtt megalapította saját főzőiskoláját Nagy-Britanniában, ahol a hagyományos indiai ételek elkészítésére tanítja az érdeklődőket.

Devi, aki 10 éves kora óta főz rendszeresen, azt mondja a jó és egészséges étel titka a friss zöldségekben rejlik és abban, hogy az elkészítéshez semmilyen mesterséges aromát vagy színezéket ne használjuk. Az 51 éves asszony a brit lapnak elárulta azt is melyek azok a fűszerek, amiknek a lenyűgöző külsejét köszöni: többek között a koriandernek, a barna mustármagnak, a köménynek és a kurkumának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik