Élet-Stílus

Valójában egyáltalán nem lenne szükségünk a fürdésre

Legalábbis ezt állítja egy amerikai vegyészmérnök, aki már 12 éve nem fürdött le, és aki állítja: semennyire sem hiányzik a tisztálkodásnak ez az elterjedt formája. „Senki sem csinált klinikai vizsgálatokat a rendszeres napi zuhanyzásról. Akkor mégis milyen alapon gondoljuk, hogy egészséges szokás?” – mondta Dave Whitlock a CBS Bostonnak adott interjújában.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a férfi egyáltalán nem tisztálkodik. Csak ő saját fejlesztésű szerét, a nagyjából „Kosz Anyának” fordítható Mother Dirt necű sprayt használja, ami különböző baktériumokat juttat az bőrre. Olyan jó baktériumokat, amik segítenek egészségessé tenni a bőrt. A cég szerint ugyanis a túlzásba vitt tisztálkodással csak ártunk saját magunknak.

„Összekeverjük a tisztaságot a sterillel.” Ezt már Whitlock cégének egyik vezetője mondta a CBS-nek. Jasmina Aganovic szerint az emberek túlságosan is kiiktatták a koszt az életükből, annyira, hogy az már nem egészséges. Ennek ellensúlyozására pedig nagyon jó a termékük, a szagtalan, érzésre vízszerű anyag, amivel ki lehet váltani a fürdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik