Élet-Stílus

Ezek a hongkongi nők éppen vacsoráznak

Tombol a fitnessz-, és egészségmánia az egykor brit, most kínai városállamban, Hongkongban. Edzőtermek és alacsony nyomású kamrák üzemeltetésével, meg különböző zöldséglevek kereskedelmével nagyot lehet most ott kaszálni, legalábbis ezt írja a Coconuts helyi kiadása. Kialakulóban van azonban egy új trend, ami árthat a biznisznek, ugyanis teljesen ingyenes.

A hongkongi nők egy csoportja napenergiára váltott. Az Oriental Daily híradója kérdezte őket, miközben a hétvégén, napnyugta előtt, fél órán át bámultak közvetlenül a napba, vagyis éppen vacsoráztak.

forrás: Oriental Daily
forrás: Oriental Daily

A nők meg vannak győződve róla, hogy a szemükön keresztül a napfény a bejut a szervezetükbe, ott felszívódva pedig tápanyagként hasznosul, úgyhogy akár napokig is el lehet lenni evés nélkül. Ha ez nem lenne elég, a napba nézés szerintük még a látást is javítja, és jobban lehet tőle aludni éjjel.

Egy Wing nevű, gyakori strandjáró azt nyilatkozta, hogy általában 20-30 nő érkezik a partra, naponta kétszer, napkeltekor és napnyugta előtt. „Mindannyian irodai viseletben, napszemüvegben jönnek, levetik a cipőiket, aztán egymás mellé sorakoznak. Úgy tűnik, néhány félnek, hogy túadagolják magukat, ezért arcukat zsebkendővel takarják el, vagy napernyőt tartanak” – mondta.

A napelemes nők úgy hiszik, hogy a szokás, Európából származik, ahol különböző, ősi vallások követői fejlesztették ki. Az egyikük elmagyarázta, hogy óvatosan szoknak hozzá a napenergia felvételéhez: az első napon csak 10 másodpercig néznek napba, majd fokozatosan növelik az időt. A legfelső szinten, már 44 percen át töltődnek, lehetőleg hunyorgás, és pislogás nélkül. Elárulta azt is, hogy nem hagyományos napszemüveg van rajtuk, hanem olyan, amin aprócska lyukakon keresztül jut be a fény. A napfénnyel töltődő nők szerint a mozgalmuk nem csak a diétáról szól, de valamiféle vallásos élményről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik