Élet-Stílus

Több ezer kilométer utaztak, hogy megmentsék beteg kutyájukat

A norvég párnak már azt tanácsolták, inkább altassák el kedvencüket, de ők nem törődtek bele

A most egyéves Pelle igazán jó gazdákhoz került. Ki tudja mennyien tették volna meg érte azt, amit Cathrine Sørlie és Nils Christian Nordahl. Az Oslóban pár ugyanis hat országon át autózott a kutyussal, hogy egy kétezer kilométeres, négy napon át tartó utazás után egy olyan orvos kezébe kerüljön, aki képes volt egy műtéttel megmenteni a veleszületett májbetegségben szenvedő állat életét – jelentette a norvég és a brit sajtó.

 Pelle – gazdáinak azt tanácsolták az orvosok, legjobb lenne elaltani
Fotó:Highcroft Veterinary 

Sørlie és Nordahl július 17-én indult el, hogy Svédország, Dánia, Németország, Hollandi, Belgium majd Franciaország érintésével eljussanak az angliai Bristolba, ahol egy állatklinika specialistája végre tudta hajtani rajta a bonyolult, és különleges felszereléseket igénylő beavatkozást. Minderre azért volt szükség, mert Norvégiában egy állatorvos sem volt, aki meg tudta volna műteni Pellét, és a párnak azt tanácsolták, jobb lenne elaltatni a kutyát.

A gazdik végül Angliában élő ismerőseiknek köszönhetően Nagy-Britanniában találtak állatorvost, aki meg tudta menteni Pelle életét. Azonnal foglaltak is nála egy időpontot. A 3500 fontba (másfélmillió forint) kerülő műtétet végül 11 nappal Pelle első születésnapja után hajtották végre. A háromórás beavatkozás gond nélkül zajlott, és négy nap pihenő után már indulhattak is haza. Így végül négyezer kilométert tettek meg.

„Nagyon drága volt és időigényes, de bármikor újra megcsinálnánk” – jelentette ki Cathrine Sørlie.

Cathrine Sørlie és Nils Christian Nordahl, Pellével

Ajánlott videó

Olvasói sztorik