Élet-Stílus

Kerékvassal törte be egy autó ablakát, hogy megmentse a bent hagyott gyerek életét – videó

A tűző napon álló járműben hagyott kétéves kislány könnyen meg is halhatott volna a felhevült autóban, ha egy közeli boltos be nem zúzza az autó ablakát.

Hősként ünnepelnek egy cipőboltost az amerikai Kansas államban, akiről videófelvétel készült, ahogy kétségbeesve igyekszik feltörni egy autót, hogy megmentse a benne hagyott kisgyerek életét. A KCTV cikke szerint a szombaton történt eset idején nagyjából 40 Celsius-fokos hőség volt Kansas Cityben, amelynek egyik elővárosában, egy bevásárlóközpont parkolójában hagyták magára felnőtt kísérői a kétéves kislányt, amíg vásárolgattak.

A rendőrség közlése szerint a tűző napon álló autónak az össze ablaka fel volt húzva, az ajtók pedig zárva voltak, és a jármű közelében egy felnőttet sem lehetett látni. A gyerek megmentése miatt hősként emlegetett Sarah Oropezát – egy közeli cipőbolt vezetőjét – egyik középiskolás alkalmazottja riasztotta a kislányhoz, és a nő azonnal nekilátott a gyerek kiszabadításához.

Végül többen is csatlakoztak hozzá. Két férfi egy székkel próbálta meg bezúzni az ablakot, de nem jártak sikerrel, egy nő pedig egy csavarhúzót adott Oropezának, hátha azzal sikerült betörni az üveget, de az is kudarccal végződött. A nő végül egy kerékkulccsal kezdte el verni az autót, és azzal már sikerült megrepeszteni az üveget. Majd egy újabb nő egy vontatóhorgot hozott, és azzal már sikerült kitörni az üveget, és megmenteni a forró autóban hagyott kislányt.

Oropeza elmondása szerint a kislány – aki több mint tíz percen át volt az autó foglya – csurom víz volt, amikor kiszedték az autóból. A gyereket egy ott lévő nővér ápolta, amíg ki nem érkeztek a mentősök. A kislányt –akinek szerencsére nem lett semmi komoly baja – végül a nagymamája vitt el, miután megköszönte, hogy kimentették.

A lányt a KCTV beszámolója szerint nagybátyja és nagynénje hagyta az autóban, akik Oropeza elmondása szerint az aggódás legkisebb jelét sem mutatták. „Csak azt akarták megtudni a rendőröktől, hogy a biztosító vajon fedezni fogja-e a kitört ablak megjavítását” – mondta el KCTV-nek Oropeza. A rendőrök a párt gyermek veszélyeztetése miatt helyszíni bírsággal sújtották, de a helyi ügyészség közölte, fontolgatják, hogy komolyabb vádat is emelnek ellenük, olyat, amiért börtönbüntetés is jár. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik