Élet-Stílus

Egy nappal azután, hogy sár ment a szemébe, megvakult a fiatal nő

Az egygyermekes anyuka azt mondja, közvetlenül a verseny után arra ébredt, hogy mindent fehéren lát.

“Két hete is megvan már, hogy indultam egy iszapfutó versenyen a kislányom kedvéért” – idézi az amerikai édesanyát a brit Daily Mail magazin. Brittany Williams azt is elmondta, minden bizonnyal a versenyen kapta meg azt a baktériumot, ami miatt azóta egyik szemére elvesztette a látását. “Mikor egy nappal a futóverseny után felébredtem és körbenéztem, az egyik szememmel semmi mást nem láttam csak nagy fehérséget” – panaszolja.


Képek forrása: CBS11

Brittanyt azonnal kórházba szállították, ahol hamar kiderült, az egyik szemét húsevő baktérium támadta meg. “Biztos vagyok benne, hogy akkor kaptam meg a fertőzést, amikor a versenyen sár ment a szemembe” – mondja a nő, akit orvosai azzal szembesítettek, hogy nem tudják megmenteni a szemét. Brittany azonban nem csak ezt az egy rossz hírt kapta aznap.

“Mivel egész mostanáig szinte sosem voltam orvosnál, megszüntettem a biztosításomat. Mikor egy héttel a fertőzés után elhagyhattam a kórházat, és az orvosok közölték velem, hogy 100 ezer dollárt kell fizetnem, azt hittem sokkot kapok”- mondja a fiatal nő, aki állítása szerint szerencsés alkat, és eddig rendre elkerülték a fertőzések.

Hogy ki tudja fizetni a kórházi költségeit, Brittany vőlegénye létrehozott egy GoFundMe gyűjtőoldalt, ahol rendszeresen beszámol a fiatal nő állapotáról. “Még bízom benne, hogy egyszer találok egy orvost, aki segít majd visszakapnom a szemem világát” – mondja a fiatal nő, aki helyzete ellenére igyekszik pozitív maradni. “Nincs semmi értelme, hogy csak üljek és sajnáljam magam, mert azzal rövid úton az egész életemet szánalmassá teszem. Inkább igyekszem tenni azért, hogy változtassak a helyzetemen” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik