Élet-Stílus

Durván megalázta betegét az altatóorvos

Azután, hogy fogyatékosnak és gyáva nyúlnak nevezte, a szexuális orientációjára is megjegyzéseket tett. Több százezres kártérítést kell fizetnie.

A neve elhallgatását kérő amerikai férfi azután nyert pert egykori altató- és kezelőorvosa ellen, hogy a szakemberek durván megalázták őt a vastagbéltükrözése alatt. A virginiai férfi mobiltelefonja rögzítette, ahogy az eljárás során a két orvos – egymást heccelve – fogyatékosnak, retardáltnak és gyáva nyúlnak nevezi a pácienst, sőt egyikük szóvá tette a péniszén lévő kiütéseket is, mondván, a beteg, aki minden bizonnyal meleg, összeszedte a szifiliszt.

A virginiai férfi azt mondja, a mobilos felvételből kiderült az is, hogy az altatóorvos olyan betegséget írt a kórlapjába, amiben nem is szenvedett. Az Independent cikkéből kiderült, a virginiai férfi teljesen véletlenül készítette a hangfelvételt: mivel saját bevallása szerint, közvetlenül az altatás után képtelen bármit megjegyezni, a mobillal akarta felvenni azokat az orvosi utasításokat, amit kezelőorvosától kap a kolonoszkópia után.

“A telefont a szobámban akartam hagyni, de végül a köpenyem zsebében maradt.” Az altatásból ébredve végighallgatta az orvosok beszélgetését, nem hitt a fülének. “Alig öt perccel azután, hogy kedvesen elbeszélgetett velem a felkészítőben, már olyasmiket mondott nekem, hogy legszívesebben pofán verne, hogy végre összeszedjem magam” – mondja a férfi, majd hozzáteszi, ő ekkor már mélyen aludt. “Mikor az asszisztense megjegyezte, hogy kiütésem van – amiről egyébként én is tájékoztattam – közölte, hogy hozzám ne érjen, mert még elkapja a szifiliszt.”

A virginiai férfi hosszas vívódás után úgy döntött, nem nyeli le a dolgot, és a bírósághoz fordult. Beperelte az altatóorvost és a kezelőorvosát is, utóbbit azért, mert a felvételen jól hallható, hogy azt kéri kollégájától, falazzon neki, ha betege keresné a kolonoszkópia után. “Mondja azt neki, hogy már beszélt velem, csak nem emlékszik rá” – idézte kezelőorvosát a férfi.

A bíróság egy háromnapos tárgyalássorozat végén a férfinek kártérítést ítélt meg. Az elszenvedett megaláztatás miatt orvosaitól – és az őket foglalkoztató kórháztól – 500 ezer dolláros kártérítést kap majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik