Élet-Stílus

DNS-tesztet végeztek a KFC állítólagos rántott patkányán

rántott patkány (Array)
rántott patkány (Array)

A vizsgálatot független laboratórium végezte, az eredmény száz százalékosan megbízható.

Fellélegezhetnek a Kentucky Fried Chicken rajongói: a múlt héten elterjedt, állítólag rántott patkányt ábrázoló képről, most már teljes bizonyossággal állítható, hogy csak egy fura formájú csirke volt rajta – írja a The Independent.

A KFC az ABC hírcsatornának adta át azt a jelentést, amit egy független laboratórium végzett el a gyanús formájú ételen. Az eredmény szerint az étel minden kétséget kizáróan csirkehúsból készült.

 Fotó: Facebook

Múlt héten járta be a világsajtót az a néhány fotó, amit egy Devorise Dixon nevű, Los Angeles-i férfi készített a telefonjával egy patkányra emlékeztető formájú rántott húsdarabról Mint korábban írtuk: a férfi azt állította a Facebook-on, csak az után vette észre, hogy valami nem stimmel, miután beleharapott az ételbe, és azt érezte, hogy gumiszerűen rágós.

Másnap egy újabb posztban pedig azt írta, hogy visszament az étterembe, ahol a menedzser elismerte: véletlenül egy patkányt sütöttek ki panírban Dixonnak. A férfi ez után arról osztott meg képeket, hogy egy zacskóban lefagyasztotta az állítólagos patkányt arra az esetre, ha a jövőben szükség lenne rá bizonyítékként.

A KFC közben belső vizsgálatot indított, és próbálták meggyőzni Dixont, vizsgáltassák be egy laboratóriumban az ételt, a férfi azonban sokáig nem volt hajlandó szóba állni a céggel. Az ügyvédje tanácsára végül mégis engedett, és belement egy független intézet által végzett vizsgálatba.

Dixon azonban a laboreredmény ellenére is kitart az igaza mellett: „őszintén szólva nem számít, hogy ki, mit gondol, én tudom, mi volt az, amibe beleharaptam, és azt is, hogy nézett ki. Soha életemben nem láttam még csirkefalatot hosszú farokka” – posztolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik