Élet-Stílus

Most akkor rántott patkányt szolgált fel a KFC, vagy sem?

rántott patkány (Array)
rántott patkány (Array)

A vendég állítja, hogy azt kapott, a gyorsétteremlánc esküdözik, hogy nem.

„Soha ne egyél gyorskaját! Tegnap vettem a KFC-ben egy háromdarabos tálat, ahogy az első falatra ráharaptam éreztem, hogy nagyon kemény és rágós. Amikor közelebbről megnéztem a darabot láttam, hogy patkány alakja van, még a farka is látszott. Kirázott a hideg, és azóta sem érzem jól magam. Soha nem láttam még ilyen alakú csirkét ez egyszerűen beteges” – írta néhány meggyőzőnek tűnő fotó alá Facebookján a kaliforniai Devorise Dixon, és az étterem címét is megadta, ahol az állítólagos rántott patkányt vette.

 Fotó: Facebook

A sztori másnap még ennél is durvábban folytatódott. Dixon azt írta egy posztban, hogy visszavitte az ételt a KFC-be, ahol az üzletvezető elismerte, hogy az valóban egy patkány. A férfi azt is hozzátette, hogy itt az ideje, hogy ügyvédet fogadjon, és még egyszer felszólított mindenkit: „Soha ne egyetek gyorsételt.”

Dixon posztjait bárki láthatja, így az egész világon hatalmas felháborodáshullám söpört végig. Indiából és a Dél-afrikai Köztársaságból is érkeztek hozzászólások az amerikai férfi üzenőfalára. A sztorit pedig felkapta a média is. Dixon pedig újabb fotót posztolt arról, hogy a rántott patkányt fagyasztóba tette, így megőrizte bizonyítékként.

Aztán egyre többen kezdték hallatni a hangjukat olyanok, akik szerint Dixon téved, vagy egyszerűen csak hazudik. Egy Reddit felhasználó például elforgatta a képet, így az étel már nem is tűnt annyira bizarrnak. Aztán pedig ráközelített arra a részre, ahol Dixon beleharapott az ételbe, ott pedig nagyon úgy látszik, hogy csirkehús van a panír alatt. Ha ez nem lenne elég, odatett még néhány képet arról, hogyan néz ki valójában egy ételként elkészített patkány a Távol-Keleten. Majd kérdéseket tesz fel: ha Dixon patkánya véletlenül került a csirkedarabok közé, akkor mi történt a szőrével, és hol vannak a lábai?

 Kép: Imgur

A BuzzFeed ez után megkérdezte a KFC-t az ügyről. Rodrigo Coronel, a szóvivő pedig elmondta nekik, hogy az egész egy hatalmas hoax, vagyis álhír, magyarul kamu. Azt mondta, ahogy tudomást szereztek az ügyről, mindenkivel beszéltek abban az étteremben, amelyikre Dixon hivatkozott, de senki nem beszélt a férfivel.

Coronel elmondta azt is, hogy a cég természetesen Dixont is megkereste, a férfi azonban nem ment bele, hogy az ételt egy független laboratóriumban bevizsgálják. Ahogy abba sem ment bele, hogy olyan fotókat is közzé tegyen, amiken tisztán látszik a harapás helye.

Dixont a BuzzFeed is megkereste, de a férfi elhárította a megszólalás lehetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik