Élet-Stílus

Fogászati sokk: a négyéves kislány 16 rohadt fogát kellett kihúzni, már enni sem tudott

Az édesanya először akkor vitte el fogorvoshoz a kislányt, amikor észrevette, hogy gyereke szótlanná vált, órákig tartott, mire megette reggelijét.

Az orvosok is ledöbbentek, amikor meglátták annak a kislánynak a fogait, akit édesanyja csak azután vitt el fogorvoshoz, miután a kicsi rohadt fogai miatt már szinte enni sem tudott – számol be a DailyMail. Az anya szerint azután figyelt fel a gondokra, hogy lánya csendessé, visszahúzódóvá vált, megtörtént, hogy órákig ette reggelijét.

A meg nem nevezett nő – aki egy bristoli rendelőbe vitte el lányát – saját bevallása szerint tisztában volt azzal, hogy lánya fogai rossz állapotban vannak. A szájhigiéniai problémához szerinte a cumisüveg elhúzódó használata vezetett: kislánya hároméves koráig éjjel-nappal üvegből ivott tejet

A fogászati világszervezet figyelmeztet: a hosszantartó cumisüveghasználat – legyen szó tejről vagy cukros italokról – fogszuvasodáshoz vezet, főleg, ha a gyerek cumisüveggel a szájában alszik éjszaka.

A kislány mind a 16 szuvas fogát eltávolították és bár valószínűleg megpróbál majd normálisan étkezni az operáció után, nyolc évbe telik, míg felnőtt fogai előbújnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik