Élet-Stílus

Megható filmmel emlékezett meg hűséges kutyájáról

A díjnyertes alkotásnak sikerült 14 közös év minden bánatát, megpróbáltatását, kalandját és élményét magába sűrítenie.

“A kutya az ember legjobb barátja” – mondogatjuk sokszor, mikor olyan történeteket olvasunk, ahol a kutya a főszereplő. Vagy azért, mert napokig virrasztott autóbalesetet szenvedett gazdája mellett, vagy mert figyelmeztette a lakástűzre, mielőtt késő lett volna. Vagy, ahogy a közelmúltban is, azért, mert a busz elé vetette magát, hogy életet mentsen. Igen, a kutya az ember egyik legjobb barátja. Az, akinek mindegy hogy kik és milyenek vagyunk, szeret. És kész.


Képek forrása: Ben Moon

Ben Moon amerikai fotográfus mindezt már rég tudja. Egész pontosan 1999-től, mikor örökbefogadta Denalit, a kutyát, aki a következő 14 évben mindenhova elkísérte: a tengerpartra szörfözni, hegyet mászni, Moon szakítása után egy Subaru hátsó ülésére egész hetekre, a kórházba, mikor kiderült, hogy gazdájánál végbélrákot diagnosztizáltak.

Denali mindig ott volt. A sors furcsa fintora, hogy évekkel Moon betegsége után – amiből szerencsésen felgyógyult – 2014-ben Denalinál is rákot diagnosztizáltak. Csak hogy az öreg test már nem tudta leküzdeni a betegséget, nem sokkal később meghalt.

 

Gazdája, aki a diagnózis után újra elvitte legjobb barátját a helyekre, ahova mindig együtt jártak, a kutya halála után úgy döntött, filmet készít közös élményeikről, melyhez Ben Knight rendezőt, és Skip Armstrong operatőrt kérte fel. A Denali című alkotás, ami a kutya és gazdája közötti megfoghatatlan és szoros kapcsolatnak állít emléket, nagy siker lett. Több díjat is megnyert, beleértve az 5Point filmfesztivál közönségdíját, és a fesztivál legjobbjának járó elismerést is.

Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik