Élet-Stílus

Majdnem biztos, hogy ön is rosszul fogja a poharat társaságban

ivászat (Array)
ivászat (Array)

Az első benyomás tényleg fontos: nem mindegy mit teszünk, ha be kell mutatkoznunk valakinek.

Rengeteg apróságra oda kell figyelnie annak, aki sikeres szeretne lenni, főleg az olyan apróságokra, amiről mások azt gondolják, hogy abszolút lényegtelenek. Például, hogy melyik kezükben tartják poharat társaságban. Pedig egy bemutatkozást követő kézfogáson rengeteg múlhat.

A jobbkezes emberek többsége természetesen jobb kézzel iszik, és csak akkor teszi át az italát a balba, ha a telefonjáért, rágcsálnivalóért nyúl, vagy ha kezet kell fognia valakivel. És nagyon rosszul teszi – írja, társasági etikett szakértőkre hivatkozva a brit Metro.

Aki úgy kezdi a bemutatkozást, hogy egyik kezéből a másikba teszi a poharat, majd a ruhájába dörzsölgeti a tenyerét, nagyon esetlen benyomást kelt. Az viszont, aki rögtön magabiztosan kezet tud nyújtani, máris túl van az első akadályon.

„A poharat mindig tartsd a bal kezedben, mert az esetek nagy részében, valamilyen hideg ital van benne, amitől a kezed is lehűl, ráadásul nedvessé válik. Az, akivel ilyen kézzel fogsz kezet, biztosan emlékezni fog a kellemetlen első benyomásra” – írja Jan Vermeiren, a „Let’s Connect” (Teremts kapcsolatot) című könyv szerzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik