Élet-Stílus

Egy csúcsműtétnek köszönhetően újra járhat a magyar kisfiú

A 13 éves Benedek oxigénhiányos állapotban született, ami súlyosan károsította a mozgását.

A kisfiú ennek ellenére soha, egyetlen percre sem adta fel a reményt, hogy egyszer lábra fog állni. Egész életében vasakarattal küzdött és még orvosait is meglepte, amikor évekkel ezelőtt – ha két bottal is – de elkezdett teljesen egyedül járni – írja a Bors. Azóta rengeteg minden történt: Benedek és édesanyja, Simon Melinda Amerikáig utazott, hogy Beni esélyt kaphasson egy teljes helyreállítással kecsegtető amerikai műtétre.


Kép forrása: Facebook

A nem mindennapi eljáráshoz szükséges kétmillió forintot, közel két éve egy fiatal pár, Seres Adrienn és Tardi Péter esküvője teremtette elő. Beni azóta szerencsésen átesett a két műtéten, sőt, azóta már haza is tért, hogy itthon folytathassa a rehabilitációt. „A négy és fél órás operáció során elvágták az idegközpontból rossz információkat szállító idegpályák rostjait a gerincvelőnél. Ezt egy, az Achillest nyújtó ortopédműtét követte” – idézte Melindát a Bors.

Az anya elmondta azt is, noha fia első ránézésre most rosszabb állapotban van mint előtte – hiszen újra kell tanulnia a járást -, biztos benne, hogy szeptemberben kisfia már többemeletnyi lépcsőt mászik meg a gimnáziumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik