Élet-Stílus

„Szoptatom a hatéves gyermekem, és ez teljesen normális”

maha al musa (Array)
maha al musa (Array)

Ha a kislány megkívánja bárhol, bármikor kaphat anyatejet 52 éves anyjától.

A múlt hét végén a szoptatásé volt a főszerep magyar médiában. Arról folyt a vita, illendő-e, ha egy anya nyilvános helyen szoptatja meg a gyermekét, vagy sem. Egy Angliában élő anya, Maha Al Musa jóval tovább megy azoknál nőknél, akik pénteken egy budapesti gyorsétteremben tüntettek a szabad szoptatáshoz való joguk mellett. Az 52 éves nő annyira hisz az anyatej hatalmában, hogy bárhol bármikor hajlandó megszoptatni idén hat éves lányát, Aminah-t.

Fotó: Facebook

Az anya és lánya a Women’s Day nevű női magazinnak nyilatkoztak: „néha olyan édes, mint a nyalóka, de nagyon sok, különböző dologra hasonlít az íze. Ez kedvenc időtöltésem, amikor nem vagyok iskolában, több gyereknek kellene csinálni, mert nagyon jót tesz” – mondta a lapnak Aminah.

Anyja elmondta, hogy a lány mindig szopik mielőtt elaludna, de bárhol, bármikor megteheti, amikor megkívánja. „Minden anyának, és gyermeknek a saját maguknak kell dönteniük arról, hogy mi a legjobb nekik és a családjuknak. Ha mindenki számára adott a döntés szabadsága, csak akkor vagyunk egyenlők” – véli Maha Al Musa, aki úgy gondolja, hogy a szoptatás négy és nyolc éves kor között is teljesen normális.

A háromgyermekes nő egyébként paleo étrendet követ, és kreatív, művészeti csoportfoglalkozásokat tart várandós nőknek: segít nekik spirituálisan felkészülni a szülésre, illetve hastánc órákat tart nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik